Mateo Žugec četvrtim mjestom na EP-u završio izazovnu godinu za sport

VV | 28.12.2020. u 14:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Iako 2020. godina nije obilovala velikim sportskim rezultatima, a veliki dio toga možemo pripisati epidemiji koronavirusa koja je poremetila, odgodila i otkazala mnoga sportska nadmetanja, ipak je bilo nekih značajnih sportskih događaja koja će se dugo pamtiti u varaždinskoj sportskoj povijesti. U Olimpijskoj godini koja to na kraju nije bila, ipak su ostvareni rezultati koje treba izdvojiti.

Vindija u JKL-u

Kadeti Košarkaškog kluba Vindija su u 2019. godini izborili nastup u nacionalnoj Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Najavljivala se borba za sredinu, ali u nekim je susretima izgledalo kao da mogu i više od toga. Najveću pobjedu ostvarili su na samom početku, već u 1. kolu. Malo tko je očekivao da će u dvorani u Graberju doći do pobjede protiv favorizirane Cedevite Junior, što se na kraju i dogodilo. Varaždinski je sastav nakon drame u produžecima, slavio s tijesnih ali zasluženih 104:103 (20:9, 22:23, 26:29, 20:27 Pr. 16:15). Matija Pavlic se istaknuo kao ponajbolji igrač ove generacije, a možda ćemo ga jednog dana gledati i u nacionalnom dresu ili na NBA parketima.

Domaćini vaterpolistima

Od kada su otvoreni Gradski bazeni u Varaždinu, Hrvatski vaterpolo savez redovito je koristio usluge varaždinskih bazena. Od kadetskih i juniorskih reprezentacija pa sve do ženske seniorske i muške seniorske reprezentacije, varaždinske su bazene koristile za pripreme uoči važnih natjecanja kao i za odigravanje službenih utakmica. U Varaždinu je početkom godine odigran susret Svjetske lige u kojem je seniorska reprezentacija Hrvatske, pod izborničkom palicom Ivice Tucka, ugostila i pobijedila reprezentaciju Nizozemske sa 16:7.

Sjajne Koščak i Lešćak

Klara Koščak u atletici je ove godine imala sjajne rezultate. Postala je prvakinja Balkana u disciplini 60 metara s preponama s rezultatom 8,59, a osvojila je i zlato u štafeti 4x400 metara. Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke, Koščak je osvojila dvije zlatne medalje i oborila dva osobna rekorda. U skoku u dalj pobijedila je s rezultatom 5,72, a na 100 m s preponama s rezultatom 14,16. Dvije medalje osvojila je i Rahela Lešćak. Pobijedila je na 400 m s preponama s rezultatom 1:00,55 dok je na 400 m osvojila 2. mjesto s 57,10.

Pročitajte ostatak u novom broju Varaždinskih vijesti...