Martin Vugrinec s ocem Ivicom, šefom svog tima

Martin Vugrinec sjajan 4. u drugoj vožnji u Oscherslebenu u sklopu IDM-a

| 29.4.2018. u 18:06h | Objavljeno u Sport

Nakon što je u prvoj vožnji zauzeo 7. mjesto, novomarofski motociklist Martin Vugrinec je na svom Kawasakiju ZX-6R, u današnjoj, drugoj vožnji na stazi u njemačkom Oscherslebenu, prvoj postaji ovogodišnjeg Njemačkog međunarodnog prvenstva (IDM-a), u kategoriji Supersport 600, zauzeo četvrto mjesto, iza domaćih vozača Kevin Wahra, Marca Buchnera i  Christiana Stangea, sva trojica na Yamahi.

Martin Vugrinec jedini je hrvatski predstavnik u IDM-u, jedan je od dvojice vozača na Kawasakiju ZX-6R, s time da je Novomarofčaninu ovo prva sezona u ovom jednom od najcjenjenijih moto natjecanja u Europi. U današnjoj prvoj vožnji Vugrinec je zauzeo 7. mjesto, a pobijedio je njemački motociklist Max Enderlein na Yamahi.

Vugrinec je na jučerašnjim kvalifikacijama odlično odvozio, dao 120 posto od sebe i isto toliko izvlačio iz motora, no razlika snage između motocikla kojeg ima Novomarofčanin i njemačkih Yamaha napravila je svoje te je Vugrinec ostvario 11 startnu poziciju i to sa vremenom u sekundi sa trećeplasiranim, što nije loš rezultat.

Prilikom izmjene zadnje gume u ekipi Martina Vugrinca napravili su grešku (zaboravili su staviti naljepnicu na gumu) te su Martina penalizirali s plus 4 mjesta na startnom gridu, tako da je u današnju utrku startao kao 15. u konkurenciji 31 vozača, no to ga nije omelo da već u prvoj utrci ove sezone pokaže svoj talenat.

Rezultat iz prve vožnje još je viš popravio u drugoj vožnji sjajnim 4. mjestom.