Marko Stolnik: Fokusirani smo na naš cilj, dobro radimo i to će se prije ili kasnije vratiti Foto: Dražen Novosel

Marko Stolnik: Fokusirani smo na naš cilj, dobro radimo i to će se prije ili kasnije vratiti

| 26.8.2021. u 11:18h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina će u sklopu 3. kola Druge hrvatske nogometne lige sutra gostovati u Zaprešiću, gdje će od 20 sati igrati protiv domaćeg Intera.

- Pripremamo se za susret u Zaprešiću nakon nadmetanja u Vinkovcima gdje smo osvojili pozitivan bod jer je drugo poluvrijeme bilo jako jako dobro i možemo žaliti za nečim više od osvojenog boda. U Zaprešić odlazimo po potvrdu tog, dobrog boda iz Vinkovaca, spremamo se za pobjedu. Poštujemo Inter, mladu, motoričnu, agresivnu ekipu, međutim, moramo se nametnuti od prve minute, kao što smo to činili drugo poluvrijeme utakmice u Vinkovcima, biti strpljivi, ali i odlučni, autoritativni i pokušati pobijediti - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Caarević uoči sutrašnjeg nadmetanja u Zaprešiću.

Prijalzni rok još nije zaključen, a neki su igrači koji su sada u kadru najavili mogući odlazak.

- Taj prijelazni rok još traje i dok ne završi nećemo znati na čemu smo.Vjerujem u igrače koje imamo u svlačionici i stvarno u njih imam puno povjerenje i smatram da imamo kvalitetu, ali isto tako mišljenja sam da još trebamo malo širine u kadru, a vidjet ćemo što će se izdogađati do kraja prijelaznog roka. Moram spomenuti i naše juniore. Kada kao u Vinkovcima moraš loviti rezultat mi smo uveli u igru naše juniore Belcara i Vugrineca i pozitivno je to što juniori kluba igraju, međutim, za njih je puno bolje da odrastaju u jednom pozitivnom rezultatu, dakle kada smo u vodstvu pa da su oni rasterećeni u igri. Odlaskom Pece nedostaje nam šiirine prema naprijed, ali nećemo plakati i vidjet ćemo što će se još izdogađati - naglasio je Carević.

Što se tiče kadra koji će konkurirati za nadmetanje u Zaprešiću možda, zbog ozljede zadnje lože, neće biti na raspolaganju Vuk, dok su ostali spremni za susret.

- Inter ima u svojim redovima iskusnog Raka,koji može zakomplicirati, napadača Miljanića, koji je jako neugodan, agresivni su,visoko pritišću, motorični su, fizički dosta spremni, međutim, iskustvo je na našoj strani, a nadam se i vjerujem da je i kvaliteta, samo trebamo to od prve minute pokazati na terenu. Ne bi volio da nam se ponovi scenarij s prve dvije utakmice. Trebali smo primiti gol da bi počeli igrati, sada to moramo eliminirati, dosta smo stabilniji u fazi obrane, ali moramo eliminirati kardinalne, individualne greške jer pucamo na vrh i ne smijemo na taj način primati golove. Tri od četiri primljena gola su individualne, kardinalne greške, što je nedopustivo, ali mislim da smo stabilniji i imamo više samopouzdanja i da će biti puno bolje. Radimo dobro, a pošteni rad se na kraju isplati i čvrsti vjerujem da u Zaprešiću možemo pobijediti - zaključio je Carević.

I kapetan varaždiske momčadi Marko Stolnik vjeruje u pozitivan rezultat na sutrašnjem susretu.

- Čeka nas utakmica kao i svaka druga, ulazimo u nju s istim ciljem da pobijedimo. Znam da javnost nije baš zadovoljna našim ulaskom u sezonu, ali smatram da to nije poremetilo našu atmosferu u svlačionici. Fokusirani smo na naš cilj, stožer i svi vjerujemo u to, dobro radimo i to će se prije ili kasnije vratiti - zaključio je Stolnik.