Marko Rog i Ivan Rakitić ključevi pobjede Hrvatske nad Španjolskom Foto: HNS

Marko Rog i Ivan Rakitić ključevi pobjede Hrvatske nad Španjolskom

| 22.6.2016. u 10:29h | Objavljeno u Sport

- Ivan Rakitić i Marko Rog bili su ključ ove pobjede, izgledali su impresivno na travnjaku i zasjenili su svoje puno razvikanije suparnike u veznom redu Španjolske - zaključio je bivši Evertonov trener, Španjolac Roberto Martinez, za ESPN, analiziravši sinoćnju pobjedu Hrvatske protiv njegovih sunarodnjaka u Bordeauxu, u utakmici 3. kola skupine D.

Pohvalio je "fantastičnu Hrvatsku" za sjajan nastup protiv aktualnog prvaka Europe i objasnio razloge prvog poraza Furije Roje na Eurima nakon 12 godina, donosi index.hr.

Nema sumnje da su ove riječi velika pohvala i priznanje za mladog Marka Roga, rodom iz Nedeljanca, koji je u kratko vrijeme, a zahvaljujući svojoj kvaliteti i talentu, iz Treće HNL i momčadi Varaždina preko Splita došao do Dinama i hrvatske reprezentacije. Rog je na sinoćnjoj utakmici sa Španjolskom debitirao u hrvatskoj vrsti na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj i dao veliki obol u pobjedi nad europskim prvacima, pri čemu je travnjak napustio u 82. minuti, kada je izbornik Čačić umjesto njega u igru poslao Kovačića.

- Bio je to poseban osjećaj za mene i bio sam presretan kad mi je izbornik rekao da ću igrati. Kad je utakmica počela, bio sam koncentriran samo na igru. Španjolci su odlični, ali dobro smo stajali u bloku, dobro izlazili u kontre i polukontre i na kraju pobijedili. Izbornik je htio malo osvježiti ekipu uoči ključnih utakmica, uspjeli smo odmoriti najvažnije igrače, a još smo i pobijedili. Igramo jako dobar nogomet, treba ići utakmicu po utakmicu, ali stvarno možemo puno - rekao je u izjavi za HRT nakon sinoćnjeg susreta Marko Rog.