Mario Ružić: Igrači su u pravo vrijeme bili konstantni i nisu pali kada je trebalo "potegnuti"

| 19.6.2024. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Prva županijska nogometna liga imala je tijekom sezone dvoboj za osvajanje naslova prvaka između Plitvice iz Selnika i Zadrugara iz Hrastovskog. Na početku prvenstva, Plitvica (S) je bila puno bolja, u prvih devet kola imala je niz od osam pobjeda i jednog remija, a onda je, pred kraj jesenskog dijela prvenstva, nanizala tri poraza, protiv Zelengaja, Zadrugara i Slobode (T), od čega su dva došla na domaćem terenu, čime je prepustila prvo mjesto i jesenski naslov tada neporaženom Zadrugaru.

Upravo je negativni niz krajem jesenskog dijela prvenstva presudio dotadašnjem treneru Antunu Havaiću, kojeg je zamijenio Darko Napan, ali ni on nije uspio izdržati do kraja sezone pa je osam kola prije kraja prvenstva momčad preuzeo Mario Ružić. Čini se da su pod vodstvom trenera Ružića konačno došli na zelenu granu te uspješno došli do naslova prvaka.

Igrači dobro reagirali

- Mislim da su igrači jako dobro reagirali kada sam došao na klupu i u osam kola uspjeli smo ostvariti sedam pobjeda i samo jedan neriješeni ishod, ali taj remi odigrali smo u predzadnjem kolu, kada nam je bio potreban samo bod da osvojimo naslov prvaka, tako da sam bio super zadovoljan sa svime. Dečki su u pravo vrijeme bili konstantni i nisu pali kada je trebalo potegnuti. Nismo imali ozljede i kartone u zadnjem dijelu prvenstva što je za nas bio dodatni plus - istaknuo je Ružić.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...