Mario Kovačević privremeno napušta trenersku poziciju, klub odredio privremenog trenera

Varaždinske vijesti | 3.12.2023. u 11:49h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varaždin oglasio se danas priopćenjem za javnost, a vezano uz svog trenera prve momčadi Maria Kovačevića.

NK Varaždin i trener kluba Mario Kovačević obavještavaju javnost o neophodnom napuštanju trenera s pozicije glavnog trenera seniorske ekipe zbog operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti nadolazećeg tjedna.

Naš dugogodišnji trener privremeno će napustiti svoje trenerske dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio ozdravljenju i oporavku od medicinskog postupka koji zahtijeva njegovu potpunu predanost i pažnju.

Njegova posvećenost klubu tijekom godina zaslužuje našu iskrenu podršku u ovom razdoblju a klub će nastaviti pružati svu potrebnu podršku Mariu i njegovoj obitelji tijekom procesa oporavka kako bi omogućili što brže ozdravljenje i potpuni nastavak te povratak radu u nogometu.

U međuvremenu, sportski direktor kluba Nikola Šafarić kao osoba direktno involvirana u rad prve ekipe s najboljim poznavanjem iste, preuzet će ulogu privremenog glavnog trenera.

Uz Šafarića, njegov prvi pomoćnik u nadolazećem periodu bit će dosadašnji trener kadeta kluba Dino Kresinger.

Klub još jednom želi treneru Mariju Kovačeviću brz i uspješan oporavak, a medije i navijače molimo za razumijevanje i podršku u ovom izazovnom razdoblju, kaže se u priopćenju NK Varaždin.