Mario Kovačević među tri najbolja trenera, u najboljoj momčadi HNL-a i jedan igrač Varaždina

Varaždinske vijesti | 21.7.2023. u 07:52h | Objavljeno u Sport

Udruga Nogometni sindikat u kojoj su okupljeni domaći nogometaši i treneri, po 11. put je odabrala laureate pod nazivom Trofej nogometaš, objavio je portal germanijak.

Ove godine je na meniju bilo devet kategorija, odabrana je i najbolja momčad HNL-a, a po drugi put u nizu najbolji igrač hrvatskog nogometnog prvenstva je Marko Livaja.

S napadačem Hajduka su još u užoj konkurenciji bila dva dinamovca – Bruno Petković i Luka Ivanušec, ali Livaja je pospremio nagradu u svoje vitrine.

Sasvim očekivano, Luka Modrić je najbolji hrvatski nogometaš, kojemu su u toj kategoriji 'prijetili' Ivan Perišić i Joško Gvardiol. Najbolji vratar je Dominik Livaković, a najbolji mladi igrač Martin Baturina.

Za naj trenera HNL-a nagradu je odnio Zoran Zekić i to ispred Sergeja Jakirovića i trenera Varaždina Marija Kovačevića.

Inače, Sindikat je nagradio i ženski te mali nogomet. Najbolji igrač domaće futsal lige je Kristian Čekol Futsal Dinama, a ispred svih u 1. HNLŽ je Izabela Lojna također iz prvakinja - Osijeka.

A u najboljih 11 HNl-a je, očekivano, najviše dinamovaca, čak sedam. Najbolja momčad HNL-a: Livaković, Ristovski, Šutalo, Perić, Melnjak, Mišić, Baturina, Teklić, Frigan, Livaja i Ivanušec. (rv)