Mario Kovačević: Kao trener dajem cijelog sebe, a isto tražim i od svojih igrača Foto: Krešimir Đurić

Mario Kovačević: Kao trener dajem cijelog sebe, a isto tražim i od svojih igrača

| 15.11.2021. u 15:20h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina pod vodstvom trenera Maria Kovačevića odigrala šest utakmica, u kojima je ostvarila četiri pobjede (Solin,Croatia,Rudeš i Jarun) i dva neriješena rezultata (Opatija, Osijek II), uz gol razliku od 15 postignutih i šest primljenih golova.

Rezultati u posljednjih šest susreta varaždinski su sastav s 13. mjesta tablice, gdje je Varaždin bio kada ga je 21. rujna preuzeo Kovačević (sa šest osvojenih bodova, pet manje od prvoplasiranog, s jednom pobjedom, tri neriješena ishoda i dva poraza, uz gol razliku 7:9), doveli do drugog mjesta na tablici, s tri boda manje od vodećeg.
Dobri suradnici

- Nije ovo meni prvi put da dođem u sredinu koja ima probleme i da dignem ekipu. U Varaždinu je slična, možda i teža situacija bila kada sam prvi put vodio momčad u Drugoj ligi (sezona 2017./2018. op.p). Varaždin je tada bio deveti, a na kraju smo završili kao drugoplasirani, s bodom manje od Gorice te igrali kvalifikacije za Prvu HNL protiv Istre 1961, u kojima smo ostali kratki za jedan gol. Ne bih samo sebe isticao i pripisivao si zasluge za ostvareni rezultat. Imam jako dobre suradnike u stožeru, predvođene pomoćnikom Robertom Težačkim, s kojim sam surađivao i u prvom mandatu na klupi Varaždina. Moj jedini uvjet kada sam u rujnu preuzimao momčad bio je da mi Težački bude prvi suradnik jer mi zaista puno pomaže, a kao i ja ima veliku strast prema klubu. Imam jako dobru suradnju sa sportskim direktorom Nikolom Šafarićem, maksimalnu podršku od uprave kluba i predsjednika Dražena Viteza - rekao je uvodno trener varaždinskog drugoligaša.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....