Mario Harjaček i Branko Inkret Foto: Martin Novosel

FOTO Mario Harjaček izabran za novog predsjednika OK Kitro Varaždina

| 18.6.2020. u 08:00h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prošao četverogodišnji mandat Damira Martinčevića na čelu varaždinskog Superligaša OK Kitro Varaždina, Martinčević je na izbornoj sjednici kluba koja se održala jučer u konferencijskoj dvorani Arene Varaždin prepustio svoje mjesto novoizabranom predsjedniku Mariju Harjačeku, dosadašnjem dopredsjedniku kluba, koji je jednoglasno izlasan na tu poziciju.

Za vrijeme predsjedništva Damira Martinčevića, varaždinski klub se izdigao iz jedne krize gdje su u jednom trenutku seniori kluba igrali i u Drugoj ligi, ali posljednje tri godine su u dva navrata izborili nastup u Superligi gdje će igrati u idućoj sezoni, dok su seniorke upravo u protekloj sezoni napravile povijesni rezultat izborivši nastup u Prvoj ligi nakon godina igranja u Prvoj B ligi Sjever.

Uz novog predsjednika, na jučerašnjoj izbornoj sjednici su izglasane i promjene u statutu kluba gdje je klub sada ujedno i klub odbojke na pijesku, upravni odbor od sada odlučuje o visini članarine, a ne kao do sada Skupština, izglasano je formiranje Izvršnog odbora kluba te nova pozicija sportskog direktora na koju je izglasan aktualni igrač kluba Goran Jošić. Također se usvojio financijski izvještaj kluba, a sve odluke su izglasane jednoglasno.

Novom predsjedniku je također uručen mali dar člana kluba Branka Inkreta povodom povijesnog plasmana seniorki u Prvu ligu, slika karikatura svih članova ekipe kao i drugih koji su doprinijeli tom uspjehu.