Marina Ranteša neće biti na Olimpijskim igrama u Tokiju, UCI objavio sudionike Foto: Martin Novosel

Marina Ranteša neće biti na Olimpijskim igrama u Tokiju, UCI objavio sudionike

| 15.6.2021. u 12:08h | Objavljeno u Sport

Na žalost, dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu u Montpellieru nije imao velikog značenja za Marina Ranteša da izbori svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, unatoč tome što je osvojio brončanu medalju.

Zapravo, u Montpellieru se samo vodila bitka za plasman koja će zemlja u vrhu nacionalnog poretka, Australija ili SAD, dobiti dva predstavnika na OI, a jedno mjesto više je na kraju pripalo SAD-u koja će tako kao najjača nacija u ovom sportu imati dva predstavnika.

UCI je u svom pojašnjenju naglasio da su se za plasman na OI 2021. gledali poglavito rezultati iz 2019. godine i izgleda da su Ranteša u konačnici koštali slabiji rezultati u toj godini.

Na OI u Tokiju će tako nastupiti sljedeće države na sportskom parku Ariake: SAD, Australija, ROC, Velika Britanija, Japan, Venecuela, Francuska i Kostarika, a predstavljat će ih Nick Bruce i Justin Dowell (SAD), Logan Martin (AUS), Irek Rizaev (ROC - Ruski olimpijski odbor), Declan Brooks (GBR), Rim Nakamura (JPN), Daniel Dhers (VEN), Anthony Jeanjean (FRA) i Kenneth Tencio (CRC).

Objavljeno je to danas na stranicama UCI-ja.