Marin Ranteš (drugi s lijeva) Foto: Instagram

Marin Ranteš na Baltic Games u Gdanjsku uspio s novim trikom doći do trećeg mjesta

M.N./VV | 22.7.2019. u 20:25h | Objavljeno u Sport

Varaždinac Marin Ranteš, vozač BMX slobodnim stilom, je krajem prošlog tjedna nastupio na natjecanju u Poljskoj na Baltičkim igrama, jednom od najvećih festivala ekstremnog sporta u Europi. Iako mu je ovo puno slabija sezona od prošle godine, na natjecanju u Gdanjsku od 19. do 21. srpnja je konačno uspio završiti na postolju i to na trećem mjestu.

- Jako volim voziti Baltic Games, a moram priznati da mi je ovogodišnja vožnja, unatoč posuđenom BMXu, na kakvom nisam navikao voziti jedna od najdražih do sada. Sretan sam što sam završio treći. Vjetar u leđa da budem što bolji dala mi je i mama koja je vozila 15 sati direktno iz Varaždina samo kako bih ja imao BMX da odvozim utrku. Kad obitelj i prijatelji vjeruju u vas, morate dati najbolje što možete od sebe kako biste im zahvalili. Ja sam završivši treći opravdao sva očekivanja - rekao je Ranteš.

U finalu je odvozio jednu od boljih vožnja, priuštivši publici odličan show. Čak je po prvi puta napravio i trik backflip barspin to tailwhip. Zaredali su se iznimno zahtjevni trikovi poput flair tailwhip, 720 tailwhip i 360 triple tailwhip, što mu je osiguralo odlično treće mjesto. 

Ispred Marina je težak zadatak da na preostalim natjecanjima pokuša osvojiti što više bodova da proba osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

 

Označeno u