Marin Ranteš uoči nastupa na EP-u: "Samo da ne bude četvrto ili drugo mjesto" Foto: Martin Novosel

Marin Ranteš uoči nastupa na EP-u: "Samo da ne bude četvrto ili drugo mjesto"

| 25.7.2022. u 15:02h | Objavljeno u Sport

Najpoznatije ime hrvatske scene u ekstremnim sportovima, vozač BMX-a slobodnim stilom, Marin Ranteš ove sezone odradio je četiri veća natjecanja te osvojio jedno drugo mjesto na Pannonian Challengeu, dva četvrta mjesta u Texasu i Madridu, dok je na prvoj postaji Svjetskog kupa u Montpellieru zapeo u polufinalu. Iako nije idealni start sezone, ipak je po mnogočemu bolji od 2019. godine, a mogao je biti puno bolji, da nije imao problema nevezanih uz same nastupe.

- Super je bilo u Texasu, s obzirom na to da sam taj cijeli tjedan imao nekakvu gripu. Nisam imao koronu iako se sumnjalo na nju. Dva dana prije natjecanja praktički se nisam mogao dići van iz kreveta. Razmišljao sam o tome da otkažem nastup, ali već sam imao avionsku kartu, pa da Daniel Dhers ne bi išao sam na natjecanje sudjelovao sam i ja. Četvrto mjesto je najgore što može biti jer je taman za ništa, ali sam barem vidio gdje sam s kondicijom i trikovima. Nakon toga vratio sam se kod Dhersa, da se pripremim za Svjetski kup - objasnio je Ranteš svoj nastup u Longviewu početkom travnja.

Na žalost, i tu se nastavio niz nesretnih okolnosti. Naime, kada je stigao u Montpellier za nastup na Svjetskom kupu krajem svibnja, zametnuta mu se prtljaga s odjećom i najvažnijim stvarima, njegovim biciklima te je bio prisiljen u kvalifikacijama nastupati s tuđom opremom...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...