Marin Ranteš: Olimpijske igre su jedan od snova koje još nisam realizirao Foto: Martin Novosel

Marin Ranteš: Olimpijske igre su jedan od snova koje još nisam realizirao

| 30.8.2022. u 12:20h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj je u salnou Gradske vijećnice održao prijem za Marina Ranteša koji je nedavno osvojio brončanu medalju u disciplini BMX slobodni stil na Europskom prvenstvu u Münchenu, a ujedno i prvo mjesto na Challenge Touru kao i Prvenstvu Hrvatske koje se održalo protekli vikend u Varaždinu.

- Hrvatska je na multisportskom Europskom prvenstvu u Münchenu osvojila pet medalja, ali mnogima je prošlo ispod radara da je Marin osvojio broncu u olimpijskom sportu. Za dvije godine sam siguran da će nastupiti na Olimpijskim igrama. Osvojio je pregršt medalja do sada i mislim da je red da mu čestitamo za sve te sportske uspjehe. Za ovaj uspjeh je dodatno nagrađen preko Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, a Grad Varaždin ga prati i odlučili smo mu dati još pet tisuća kuna za ovaj uspjeh, simbolička gesta, ali da se vidi da ga Grad Varaždin prati. Obnovili smo rampe da se može održati Varaždin Challenge, a razgovarali smo i o tome da osnuje jedan klub jer je Marin uzor mnogima koji treniraju na rampi kod Parka mladih, a siguran sam da ćemo do kraja godine imati i taj klub koji će biti dio ZSUGV-a - rekao je gradonačelnik Bosilj.

- Ja sam doma još dva tjedna, a nakon toga idem na natjecanje u Barcelonu, nakon čega se vraćam u Ameriku i pripremam se za Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju. Tamo ću najvjerojatnije početi skupljati bodove za Olimpijske igre. To je jedan od snova koje još nisam realizirao, ali srećom ima još vremena. Puno znači obnova svake godine na rampi u Parku mladih, kao prvo da se nekome nešto ne dogodi, a kao drugo jer ima puno djece koja vježba tamo od kada je park napravljen i jako sam sretan svaki puta kada se vratim doma da jako puno djece tamo treniraju umjesto da su doma i da sjede ispred kompjutera, što više to bolje - rekao je Ranteš.