Marin Ranteš Foto: Martin Novosel

Marin Ranteš o 2020: Sva natjecanja otkazana, a Olimpijske igre 2021. također pod upitnikom

| 17.8.2020. u 14:40h | Objavljeno u Sport

U ovo vrijeme, da nije bilo pandemije koronavirusa, varaždinski vozač BMX-a slobodnim stilom je trebao već ubilježiti svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama u Japanu. Ovako, ne samo da su odgođene Olimpijske igre do iduće godine, već su i većina natjecanja u BMX-u slobodnim stilom otkazana ili odgođena u nedogled, a prema svemu sudeći kako situacija s virusom ne jenjava, sasvim je moguće da se Olimpijske igre neće održati niti iduće godine.

OI 2021. pod upitnikom

- Olimpijske igre bi iduće godine išle po planu kako su trebale ići ove godine, a sve ovisi kako će se odvijati situacija u ljetnom vremenu. Svi se nadamo da će se Olimpijske igre održati, ali su i velike šanse da se neće. Posebice ako se do sredine trećeg mjeseca situacija s virusom ne smiri, Olimpijske igre bi se mogle bi do kraja otkazati sve do onih idućih 2024. godine - objasnio je Ranteš.

Iako su se svi nadali da će se situacija s koronavirusom tijekom ljeta primiriti, taj scenarij se nije dogodio i to je dovelo do toga da se prethodno odgađanje održavanja Svjetskog kupa u BMX-u slobodnim stilom pretvorilo u otkazivanje ovogodišnjeg izdanja, iako teoretski postoji šansa za održavanje Svjetskog prvenstva u Chengduu koje je na rasporedu početkom studenog.

- Sva natjecanja pod okriljem međunarodne biciklističe organizacije UCI su otkazana. Svjetski kup i Svjetsko prvenstvo su otkazani. Razumljivo s obzirom da je zbog novonastale situacije puno teže izaći iz zemlje i putovati na natjecanja oko svijeta - objasnio je Ranteš.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...