Marin Ranteš na Varaždin Challengeu Foto: Martin Novosel

Marin Ranteš nakon neuspješne sezone: Nikada ne odustajem i borim se do kraja

| 18.11.2019. u 13:00h | Objavljeno u Sport

I dok će 2018. godina ostati u lijepom sjećanju, ne samo Marina Ranteša, nego i svih Varaždinaca koji su zajedno s njim slavili titulu najboljeg u Svjetskom kupu, 2019. godinu će varaždinski vozač BMX-a slobodnim stilom pokušati zaboraviti što prije.

- Ova godina definitivno nije bila ni blizu kako sam planirao, ali s obzirom na sve što mi se događalo kroz godinu, mogu reći da sam čak i zadovoljan. Početkom godine kada sam nastupio u Japanu,a gdje sam zauzeo 13. mjesto, prije toga sam uzeo čak tri mjeseca pauze bez da sam trenirao, što je vjerojatno bila najdulja pauza bez treninga u cijeloj mojoj karijeri. Prije toga možda sam najviše mjesec dana odmarao bez treniranja - objasnio je Ranteš.

Finale u Chengdu

Na prve dvije postaje Svjetskog kupa u Hirošimi i Montpellieru nije uspio izboriti finala, a posljednja prilika da izbori finale bila mu je u Chengdu, gdje je uspio ući u finale, ali se kiša uplela u priču te je finale otkazano zbog mokre podloge na parku kojeg nisu mogli na vrijeme osušiti i dovesti ga u stanje u kojem vozači ne bi riskirali ozljede. Ranteš je na kraju bio 12.

- Vožnja u polufinalu bila je dobra i dovoljna za finale, ali nisam dobio priliku da pokažem najbolje. Da smo znali da će padati kiša, možda bi još bolje odvozio u polufinalu. Novi prvak je Rui Nakamura, zaslužio je naslov jer je bio najbolji od svih ove godine - rekao je Ranteš koji je tako “svrgnut” s postolja Svjetskog kupa.

Kako je i spomenuo, Hirošima, prva postaja Svjetskog kupa, bila je čak dobra, s obzirom na to da je prije tog nastupa čak tri mjeseca odmarao bez treninga, ali je nezadovoljan kako je prošlo natjecanje u Montpellieru gdje smatra da su ga suci spriječili u ulasku u finale.

- Ne bi baš previše komentirao Montpellier. Suđenje je po meni bilo katastrofa - kratko je Ranteš opisao svoje nezadovoljstvo.

Ostatak članka pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...