Marin Ranteš: Ciljao sam na još viši plasman, ali sam sretan zbog bronce Foto: Martin Novosel

Marin Ranteš: Ciljao sam na još viši plasman, ali sam sretan zbog bronce

| 14.6.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prošle godine ozlijedio rame, zbog čega je morao na operaciju i proći jedan dulji period oporavka bez treniranja na svom BMX-u, te nakon što već godinu pol dana nema velikih natjecanja u BMX-u slobodnim stilom zbog pandemije koronavirusa, Varaždinac Marin Ranteš je nedavno nastupio na barem jednom velikom natjecanju u tom sportu - Svjetskom prvenstvu u Montpellieru. Nakon što je ostvario povijesni uspjeh osvajanjem Svjetskog kupa 2018. godine, Ranteš je osvojio broncu i tako ostvario još jedan povijesni uspjeh za hrvatski ekstremni sport.

Ciljao postolje

- Na ovo natjecanje sam išao s ciljem da završim na postolju. Nije bilo jednostavno. Svašta se događala u posljednjih godinu dana. Imao sam operaciju ramena i tek sam prije tri mjeseca opet počeo voziti. Zato sam jako sretan ovim trećim mjestom. Ciljao sam na još viši plasman, kao i na svakom natjecanju, ali kad se uzme u obzir sve što sam prošao napravio sam puno na ovom natjecanju i jako sam sretan zbog toga - objasnio je Ranteš.

Nitko nije očekivao da će se održati Svjetsko prvenstvo, koje se relativno brzo organiziralo. U trenutku poziva da nastupi na Svjetskom prvenstvu Ranteš je bio u SAD-u gdje je trenirao kod svog dobrog prijatelja Daniela Dhersa.

- Odmah nakon operacije vratio sam se u Ameriku. Odmah prvi dan otišao sam tamo da mogu početi trenirati na gumama koje Daniel ima. Glavni cilj mi je bio da se što brže vratim u formu. Nismo znali da će uopće biti bilo koje natjecanje, Svjetski kup ili Svjetsko prvenstvo. Trebale su biti dva natjecanja Svjetskog kupa, ali se nisu održala. Prije Svjetskog prvenstva bio sam na jednom natjecanju u Sloveniji, da vidim u kakvoj sam formi i koliko mogu, na čemu trebam raditi. Nakon Slovenije imao sam još tjedan dana da se pripremim za Svjetsko prvenstvo - rekao je Ranteš.

Cijeli razgovor s brončanim osvajačem medalje pročitajte u novom broju Varaždinske vijesti...