Marin Ranteš: Ako osvojim medalju, bit će mi to najveći uspjeh karijere Foto: Martin Novosel

Marin Ranteš: Ako osvojim medalju, bit će mi to najveći uspjeh karijere

| 1.7.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Najsretnija godina u sportskoj karijeri Marina Ranteša bila je 2018,. kada je postao osvajač FISE Svjetskog kupa u BMX-u slobodnim stilom, dok mu je najtužnija bila 2021., kada nije uspio izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a 2024. godina na dobrom je putu da postane nova najsretnija godina za Ranteša s obzirom na to da je nedavno ostvario cilj koji ga je proganjao posljednjih nekoliko godina. Na svibanjskim kvalifikacijama u Šangaju i lipanjskim kvalifikacijama u Budimpešti izborio je nastup na dugo iščekivanim Olimpijskim igrama u Parizu, no kao i često u posljednje vrijeme, morao se dosta napatiti da bi ostvario taj cilj.

- Od samog početka godine u Kini sam se počeo spremati za prve kvalifikacije u Šangaju, ali pripreme su loše krenule jer sam pao i ozlijedio rebra pa sam morao uzimati razne tablete za bolove i odlaziti na terapije, iako sam pokušao trenirati kao da se ništa nije dogodilo. Jedino što nisam mogao je odlaziti u teretanu što mi je važan faktor u pripremanju zbog fizičke spreme. Morao sam ipak limitirati svoj dnevni trening na biciklu na samo jedan sat dnevno, da imam kontinuitet u vožnji. Na svom prvom službenom natjecanju ove godine u Japanu, na prvom natjecanju Svjetskog kupa u Enoshimi, osvojio sam peto mjesto, a nakon toga vratio sam se u Varaždin da bih se odmorio. Poslije toga, početkom travnja ponovno sam otputovao u Kinu, a da sreća bude još veća, opet sam pao na rebra i slomio ih - istaknuo je Ranteš.

Niz ozljeda

Od 2018. godine do danas, Ranteša nisu štedjele ozljede koje su ga ometale u njegovom naumu da da sve od sebe i osvoji još koji veliki naslov. Prvo je ozlijedio lijevo rame, koje je operirao 2020, 2021. godine pao je na glavu dok je osvojio Pannonian Challenge, 2022. godine operirao je ključnu kost na desnom ramenu, a ove godine na popis može dodati i ozljede rebra. Slomio je tri rebra s lijeve i jedno rebro s desne strane prsnog koša.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...