Zlatko Dalić s Lukom Modrićem na SP-u u Rusiji Foto: HNS/Krajina.ba

Mamić o Daliću: Nisam rušio Dalića! Budimo realni, kako bi bio izbornik da sam ja bio protiv?

VV/SN | 30.7.2018. u 09:03h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Sportske novosti objavile su kratak intervju sa Zdravkom Mamićem, nazaobilaznom alfom i omegom hrvatskog nogometa, koji je prema glasinama koje su brujile zadnjih pola godine bio protiv potvrđivanja Zlatka Dalića na poziciji izbornika, protiv Dražena Ladića u Dalićevom stručnom stožeru i koji je navodno pokušao rušiti Dalića na izborničkoj poziciji tijekom turneje u SAD-u kada su igrali prijateljske susrete protiv Perua i Meksika. Sve ove glasine je demantirao te čak ustvrdio da je bio za Dalića na poziciji izbornika od samog početka.

- Kad je došlo do smjene Čačića, pa valjda vam je jasno da se tada pitalo i mene koga bih za izbornika. Budimo realni, kako bi Dalić bio izbornik da sam ja bio protiv? Nadalje, pitajte izbornika jesam li ja bio taj koji je preokrenuo čitav Izvršni odbor kazavši im da Ladić ide u SAD? Kad već propitkujte, to sam izravno dogovorio s izbornikom. Kao što je izbornik sa Zoranom Mamićem dogovorio da analitičar iz njegova kluba bude u stožeru. Mislim da je to najbolji odgovor na vaše pitanje - rekao je Mamić.

- U redu, ako je netko u tom trenutku smatrao da Dražen Ladić nije dobar dio Stručnog stožera, to je njegovo pravo. No na kraju se dogodilo da je Ladić postao član stožera. Da Izvršni odbor nije želio da Ladić ide, onda on ne bi išao. Zašto sad izvlačiti neka mišljenja koja su u datom trenutku kod nekog pojedinca postojala? Koliko ja znam, a znam gotovo sve, nitko nikada nije razmišljao o nikakvom smjenjivanju Dalića - naglasio je Mamić u svom razgovoru za Sportske novosti.