Pobjedu u nedjeljnom susretu bejzbolaši Vindije posvetili su svim majkama uoči Majčinog dana

Maksimalan učinak bejzbolaša Vindije - 5 pobjeda u 5 odigranih susreta

Varaždinske vijesti | 11.5.2021. u 14:12h | Objavljeno u Sport

Iza članova Baseball Kluba "Vindija" je vikend prepun kvalitetnih sportskih rezultata, ali i organizacijskih aktivnosti.U subotu je bio godišnji upis djece u "Vindi Iso Sport Školu Baseballa" koja ove godine obilježava 27 godina neprekidnog rada te je kao takva najstarija škola baseball za mlade u regiji, ali i najkvalitetnija po pregršt osvojenih prvenstava u raznim dobnim kategorijama.

Kao predigra seniorske utakmice, svoj novi nastup u sklopu Little League Croatia North imali su igrači kategorije Junior/Senior, U-16 koji su protiv ekipe BK "Zagreb" ostvarili bitnu pobjedu rezultatom 4:2 u kvalitetnoj i napetoj utakmici. Seniorska je momčad Vindije u susretu protiv istoimene ekipe iz Zagreba u nastavku natjecanja 1.A HBL došla do novih bodova pobjedom od 8:5.

Novi susret prve ekipe odigran je u nedjelju,a u još jednoj napetoj i rezultatski izjednačenoj utakmici, gdje su gosti slomljeni tek pred kraj utakmice u sedmoj izmjeni, ostvarena je nova pobjeda rezultatom 13:8. Ova nedjeljna pobjeda bila je posvećena svim majkama uoči Majčinoga dana.

S ove dvije nove pobjede,mlada ekipa varaždinskih baseballaša pokazala je novu kvalitetu i još se više primakla visokoj poziciji za play off pomaknuvši se na treće mjesto tablice 1.A Hrvatske Baseball Lige.Odličan vikend Varaždinaca zaokružili su najmlađi članovi, polaznici "Vindi Iso Sport Škole Baseballa" kategorija Little League Croatia North, Major U-12, koji su u gostima pobijedili vršnjake iz Karlovca, ekipu "Moles" i to u čak dvije utakmice rezultatima 13:1 i 4:3, te tako zaokružili omjer od pet pobjeda u svih pet utakmica odigranih kroz prošli vikend.

Sljedeći vikend slijedi nastavak 1.A HBL za seniore, koje očekuje iznimno teške i zahtjevne utakmice, pogotovo za mlade igrače koji će gostovati u Splitu, 15. i 16. svibnja kod ekipe "Nada SSM", a koja kao dodatnu otežavajuću okolnost u svojim redovima ima čak četiri strana, profesionalna igrača.

No kako navode u BK "Vindija" prioritet je i dalje afirmacija mladih igrača i zadržavanje visokog nivoa igre bez opterećenja na finalni ishod.Uz seniore nove utakmice očekuju i najmlađe igrače U-12, u subotu 15. svibnja na domaćem terenu protiv zagrebačke ekipe "Red Sox".

Označeno u