Luka Sakač brončani sa Europskog prvenstva u savateu u Belgiji

Varaždinske vijesti | 29.11.2021. u 12:39h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U belgijskom gradu Loverval održano je Prvenstvo Europe u savateu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupio je Luka Sakač. On je juniorski prvak svijeta a ovo mu je bio prvi seniorski nastup za reprezentaciju.

Pobjedom u četvrtfinalu nad prvakom Španjolske Vasquez Diazom plasirao se u finale gdje je tijesno poražen od kasnijeg prvaka Europe domaćina Raviart Quentina.

Raviart je viceprvak svijeta i bio je glavni favorit prvenstva međutim naš Luka dobro se nosio sa domaćim borcem. Brončana medalja odličan je uspjeh za prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni.

Sakaču su u pripremama pomagali njegovi kolege iz kluba Roko Galunić osvajač kupa Hrvatske , Luka Starčević također osvajač kupa Hrvatske, Borna Tuk višestruki prvak Hrvatske i osvajač svjetskog kupa, Emanuel Šprem prvak Europe u kickboxingu, višestruki prvak Hrvatske i osvajač svjetskog kupa i Matej Kos treći sa svjetskog prvenstva, osvajač svjetskog kupa i viceprvak Europe.

Fight Club Kovačić nastavlja dalje s aktivnostima, slijedi prva boksačka liga i međunarodni kickboxing turnir za koji se sprema desetak boraca.

Pedesetak kadeta priprema se za polaganje svojeg prvog stupnja znanja u savateu a to je plava rukavica koje će provoditi Siniša Kovačić međunarodni instruktor savatea i nosioc majstorskog zvanja srebrena rukavica.