Najbolji nogometaš svijeta 2018. godine, kapetan Vatrenih Luka Modrić i hrvatski izbornik Zlatko Dalić na večerašnjoj svečanosti u Londonu Foto: HRT

Luka Modrić najbolji igrač svijeta, Didier Deschamps ispred Zlatka Dalića i Zinedine Zidanea

| 24.9.2018. u 22:03h | Objavljeno u Sport

Večeras je u Londonu održana svečana dodjela Fifinih nagrada The Best, na kojoj je kapetan Vatrenih Luka Modrić proglašen za najboljeg nogometaša svijeta 2018. godine, dok se za titulu najboljeg trenera na svijetu natjecao i srebrni izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, no tu je nagradu ponio francuski izbornik Didier Deschamps, koji je Francusku odveo do titule svjetskog prvaka finalnom pobjedom protiv Hrvatske

U najužem krugu izbora za igrača godine bili su kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

U izboru za nagradu FIFA-e u obzir se uzima učinak od 3. srpnja 2017. do 15. srpnja ove godine, a u FIFA-inu izboru, sudjelovali su izbornici i kapetani svih svjetskih reprezentacija, novinari te navijači.

Uz Didier Deschampsa, protukandidat Zlatku Daliću bio je i Zinedine Zidane, osvajač Lige prvaka s Real Madridom. Dalić, Deschamps i Zidane iskristalizirali su se sa šireg popisa, na kojemu su još bili izbornik Belgije Roberto Martinez, izbornik Engleske Gareth Southgate, izbornik Rusije Stanislav Čerčesov, treneri Atletico Madrida Diego Simeone, Barcelone Ernesto Valverde, Juventusa Massimiliano Allegri, Liverpoola Jürgen Klopp i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.