Novi trener Luka Bonačić i predsjednik kluba Stjepan Cvek na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Krešimir Đurić

Luka Bonačić novi je trener nogometaša Varaždina

| 9.10.2019. u 14:07h | Objavljeno u Sport

Splitski nogometni trener i bivši igrač Luka Bonačić (64) novi je trener nogometaša Varaždina, a predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u klubu.

- Uprava kluba odlučila je da je potrebna promjena na mjestu šefa stručnog stožera te smo dosadašnjem treneru zahvalili na suradnji. Nakon kraćeg razmišljanja odlučili smo se za bivšeg trenera tadašnjeg prvoligaša Varteksa, omiljenog u našem gradu, Luku Bonačića. Brzo smo s njim dogovorili sve detalje suradnje i od danas on je naš novi trener. Nadamo se da će nam donijeti potrebnu svježinu i promjenu te da ćemo izaći iz trenutačne, nezavidne situacije, odnosno da ćemo popraviti plasman na tablici i igru, koja u posljednje vrijeme nija bila na nivou  - rekao je uvodno predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Trenerski je posao avantura u pozitivnom smislu. U zadnje vrijeme nisam participirao u hrvatskom nogometu jer 2002./2003. otišao sam u Aziju i jesen karijere proveo sam s arapskim momčadima.Što se tiče dolaska u Varaždin sve se zbilo u 24 sata, bio sam kod kuće i mislio sam što ću, peći kokice i gledati televiziju ili raditi nešto drugo i odlučio sam se doći ću kod svojih Zagoraca. Moje osobno iskustvo i veliki staž daju mi za pravo da se mogu nadati da ćemo uspjeti preokrenuti lošu situaciju, odnosno pokušati izbjeći posljednje mjesto koje klub trenutačno zauzima - rekao je novi trener Varaždina Luka Bonačić. U radu će mu pomagati dosadašnji članovi stručnog stožera varaždinskog prvoligaša Kastel, Golub i Posavec.

Upitan misli li što mijenati u momčadi, Bonačić je odgovorio:

- Očekivao sam, kada smo razgovarali o suradnji, da će u svlačionici biti momčad koja je odigrala zadnju odnosno predposljednju prvenstvenu utakmicu i koja će igrati i slijedeći susret, a na kraju dočekalo me razočarenje, što je i normalno s obzriom da su kvalifikacijski ciklus, aVaraždin ima pet mladih reprezentativaca U-21 i neće ih biti sedam dana i šteta da ovo vrijeme nećemo iskoristiti da ih bolje upoznamo, ali moj trenerski staž i iskustvo  daju mi za pravo da se mogu nadati  da možemo preokrenuti situaciju na bolje - rekao je Bonačić.

Luka Bonačić će danas poslijepodne odraditi i prvi trening s momčadi, a u subotu u 15 sati Varaždin će na svom stadionu odigrati prijateljski susret s Hrvatskim Dragovoljcem.

Bonačić je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri trenirao splitski Hajduk, dubrovački GOŠK, Slaven Belupo, Neretvu iz Metkovića, Varteks, Hrvatski Dragovoljac, NK Mosor, Zadar, Zagreb, Pazinku,Rijeku, Osijek, Dinamo iz Tirane, iranske klubove Fulad Ahvaz i Mes Kerman,zatim Zob-Ahan Isfahan, Al-Shahania Sports Club, Al-Ahli SC i Gostaresh Fulad.

Kao trener nekadašnjeg prvoligaša Varteksa u sezoni 1995./1996. bio je blizu naslova prvaka,koji je završio u vitrinama zagrebačkog Dinama, tadašnje Croatije. Kao igrač igrao je za Hajduk iz Splita, Šibenik, švicarski Grasshoper, slovenski Maribor, njemački Bochum, španjolsku Malagu, a karijeru je završio u melburnškim Footscray JUST i Melbourne Croatia.