Članovi HK Ludbreg na turniru u Austriji

Ludbreški hrvači uspješni na Memorijalu "Ladislav Mlynek" u Austriji

| 25.3.2019. u 13:05h | Objavljeno u Sport

U austrijskom Soedingu, nedaleko Graza, održan je tradicionalni Memorijal "Ladislav Mlynek", turnir za mlade hrvačice i hrvače u slobodnom stilu. Okupio je hrvače iz Mađarske, Slovačke, Češke, Hrvatske i Austrije, a od članova HK Ludbreg sudjelovali su Sandra i Marta Besek u ženskoj te Rene Dulikravić, Noa Čanaki i Ivan Bačani u muškoj konkurenciji.

Sandra Besek je nastupila u kategoriji više od njene prirodne i u prvoj borbi rezultatom 6:0 pobijedila solidnu Austrijanku. U naredne dvije borbe fizički nije mogla parirati suparnicima, iako je tehnički vrlo dobro odradila borbe. Ipak, pobjeda i dva poraza bila su dovoljna za ukupno treće mjesto i brončanu medalju.

Marta Besek je u tri borbe uvjerljivo pobijedila, a u borbi za prvo mjesto napravila je tehničku pogrešku kod rezultata 2:2, što je suparnica znala iskoristiti i tuširala je ludbrešku hrvačicu. Osim spomenute pogreške, Marta Besek je hrvala vrlo dobro i zaslužila srebrnu medalju.

Rene Dulikravić dobro je počeo i u prvoj borbi ekspresno tuširao protivnika. Sljedeće kolo, donijelo je zahtjevnijeg protivnika, no i tu je Dulikravić dobro počeo, ali kod vodstva 5:3 koncentracija je popustila, a protivnik je bio predobar da to ne bi iskoristio te je tuširao ludbreškog borca.

Pobjeda u narednoj borbi donijela bi borbu za broncu, no kod izvođenja jedne akcije Rene je sebe doveo u opasnu poziciju , što je protivnik iskoristio i završio borbu tušem. Rene Dulikravić plasirao se na 6. mjesto.

Noa Čanaki bio je na korak do medalje, no nije uspio pobijediti u borbi za broncu te završio na 4. mjestu, ali veseli što je počeo skupljati pobjede što će mu sasvim sigurno biti dobar vjetar u leđa za još bolji rad i zalaganje na treningu.

Ivan Bačani već konstantno fantastičan, prve dvije borbe uvjerljivo je pobijedio, a u finalu se namjerio na odličnog Slovaka. Izvanredna borba, gdje se vodstvo selilo , čas na jednu, čas na drugu stranu, no na kraju je pobjeda ipak otišla na stranu suparnika. Srebrna medalja odličan je rezultat u ovoj konkurenciji, a treba napomenuti i da je protivnik bio dvije godine stariji, što nije malo u ovom uzrastu.

Ekipu je na natjecanju vodio trener Ignac Horvat, a asistent je bio Leo Petrić.