Članovi HK Ludbreg koji su nastupili na turniru u Austriji

Ludbreški hrvači Iva Gerić i Rene Dulikravić zlatni u austrijskom Steinbrunnu

| 13.12.2017. u 14:10h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Hrvačkog kluba URC Moerbisch, u austrijskom mjestu Steinbrunn, održan je tradicionalni hrvački Sant Nikolaus turnir, koji se svake godine održava povodom dana Svetog Nikole. Natjecanje je bilo za dvije uzrasne skupine u ženskoj i dvije u muškoj konkurenciji.

Sudjelovalo je dvjestotinjak hrvačica i hrvača iz 23 kluba iz Mađarske, Slovačke, Češke, Srbije,Austrije i Hrvatske. Od članova Hrvačkog kluba Ludbreg u uzrastu dječaka do 10 godina nastupio je Rene Dulikravić u kategoriji do 29 kilograma, koji je maestralno odradio svoje borbe i osvojio prvo mjesto, sa četiri uvjerljive pobjede, od kojih su najupečatljivije bile protiv kolege iz Petrinje i posebno austrijanca čečenskog porijekla.

U konkurenciji dječaka do 15 godina u kategoriji do 55 kilograma Leonardo Vručina zabilježio je dva poraza u mečevima protiv puno iskusnijh boraca. U ženskoj konkurenciji nastupile su sestre Marta i Sandra Besek u uzrastu do 15 godina. One su se ovaj puta našle u istoj težinskoj kategoriji do 65 kg. Marta je bila nešto uspješnija, osvojivši drugo mjesto, dok je Sandra bila četvrta.

Marta je bila bolja i u direktnom srazu protiv sestre pobijedivši na bodove, a najdojmljivija je bila borba protiv daleko iskusnije Austrijanke, u kojoj je Marta pokazala kako se srcem i borbenošću mogu nadoknaditi tehnički nedostaci i manjak iskustva.

Kod kadetkinja, u kategoriji do 60 kilograma, o prvom su mjestu odlučivale ludbreške hrvačice Marta Busija i Iva Gerić. U najkvalitetnijoj borbi ženskog dijela turnira, nešto bolja bila je Iva, pobijedivši na bodove. Sve djevojke iz HK Ludbreg su na ovom turniru nastupale za hrvatsku žensku reprezentaciju koju je predvodio izbornik Senad Mujagić. Od članova HK Ludbreg na turniiru su bili trener Ignac Horvat i predsjednik kluba Nino Dulikravić.