Lucija Pokos i njen trener Damir Pascuttini Foto: Krešimir Đurić

LUCIJA POKOS Nakon 18 godina članica AK Sloboda objavila kraj karijere: Prestala sam zbog ozljede i možda laganog zasićenja

| 1.11.2021. u 12:00h | Objavljeno u Sport

Nakon 18 godina aktivnog bavljenja atletikom Lucija Pokos (27), članica varaždinskog Atletskog kluba Sloboda, odlučila je završiti uspješnu karijeru.

Višestruka je prvakinja i rekorderka Hrvatske u raznim disciplinama, a varaždinski je klub predstavljala od 2003. godine. Bila je proglašena najboljom mlađom seniorkom Hrvatske te dva puta najboljom sportašicom grada Varaždina.

Njezin rezultat od 23.53 sec na 200m drži treće mjesto na tablicama svih vremena, dok 11.64 na 100m stoji na 5. mjestu.

- Već neko vrijeme imam problem s ozljedom koljena desne noge. Riječ je o skakačkom koljenu s kojim se borim već četiri godine, i teško mi se bilo maksimalno motivirati jer me ozljeda bacala van takta. Osim toga jako dugo sam u atletici pa je možda došlo i do zasićenja. Posljednju godinu kako sam trenirala bilo mi je teško, izostalo je čak i motivacije, tako da sam cijelu godinu paralelno s treninzima razmišljala hoću li nastaviti dalje s treninzima, odnosno što ću dalje sa životom- rekla je Pokos.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....