Lucija Pokos i David Šalamon dvoranski su prvaci Hrvatske u svojim disciplinama

Lucija Pokos, David Šalamon i muška štafeta prvaci Hrvatske u dvorani

| 3.2.2019. u 16:57h | Objavljeno u Sport

Jučer je u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u dvorani. Sudjelovalo je više 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Atletski klub Sloboda imao je osmero predstavnika od kojih je njih petero osvojilo medalje.

Najuspješnija natjecateljica Slobode bila je Lucija Pokos koja je pobijedila i osvojila zlato u utrci na 400 metara s rezultatom 54,49. U istoj disciplini Kristina Dudek je zauzela 2. mjesto.

Najuspješniji natjecatelj bilo je David Šalamon koji je nevjerojatnim finišom pobijedio u utrci na 400 m s novim osobnim rekordom koji sad iznosi 47,58. U istoj disciplini Gabrijel Stojanović osvojio je 3. mjesto.

Muška štafeta 4 x 400 m u sastavu Bečeheli, Šalamon, Marciuš i Stojanović također je osvojila 1. mjesto s rezultatom 3:24,11. Mateja Jambrović zauzela je 7. mjesto na 60 m, Valentino Bečeheli bio je 6. na 800 m, a Martin Mlinarič je zauzeo 5. mjesto u skoku u vis.

U ukupnom poretku broja osvojenih medalja na prvenstvu, Atletski klub Sloboda se nalazi na 4. mjestu iza AK Agram, AK Dinamo-Zrinjevac i ASK Split.