Luka Ivanušec slavi svoj prvi gol u dresu Vatrenih na turniru u Kini Foto: Hrvatski nogometni savez

Ljubešćanin Luka Ivanušec u Nanningu postao najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih

| 14.1.2017. u 12:55h | Objavljeno u Sport

Luka Ivanušec s 18 je godina i nepuna dva mjeseca u Nanningu postao najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih. Svoj debitantski pogodak postigao je na China Cupu, reprezentaciji Kine, u remiju 1:1 koji je završen slavljem Kineza nakon jedanaesteraca, navodi se na službenom portalu hns-cff.hr.

- Puno mi znači taj pogodak, kao i sam nastup za seniorsku reprezentaciju. Osjećaj je bio neopisiv, presretan sam. Tudor mi je dao dobru povratnu loptu, a meni je dobro 'sjela' - prepričao je Ivanušec za hns-cff.hr.

- Dojam je da smo bili bolji, dominirali smo i zaslužili smo pobjedu. Kina je pak jednom pucala prema golu i zabila. S jedanaestercima jednostavno nije bilo sreće. Organizacijski je sve bilo odlično, kao i publika, a sveukupno smo pokazali da igrači iz hrvatske lige ipak vrijede. Mogli smo se nositi i s nekim standardnim čileanskim igračima - sažeo je dojmove svog nastupa u susretu za treće mjesto na turniru Ljubešćanin u dresu hrvatske vrste.

Ivanušec je dio odlične mlade generacije, a kroz prvoligaški se nogomet kali u dresu zagrebačke Lokomotive.

"Mislim da je to zasad najbolji put, to mi je bio najbolji mogući odabir. Lokomotiva je klub u kojem mladi igrači mnogo napreduju jer imaju priliku za igru - naglasio je Luka Ivanušec za službenu web stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.