Leščak obranila naslov državne prvakinje, a Marciuš došao do državnog rekorda na PH za mlađe seniore

| 5.9.2021. u 22:24h | Objavljeno u Sport

Nakon jučerašnjeg vrlo uspješnog prvog dana prvog dana PH za mlađe seniore i mlađe seniorke koje se ovog vikenda održava u Karlovcu, varaždinski atletičari, članovi AK Sloboda, briljirali su i danas.

Karlo Marciuš ponovno je briljirao osvojivši zlato i na 200m. Nakon što je jučer 100m istrčao za 10,45sec i time postavio najvrjedniji rezultat natjecanja, danas je ponovno izjednačio svoj ml. seniorski rekord Hrvatske koji iznosi 20,98sec.

Koliko je Marciuš trenutno dominantan govori i činjenica da je drugoplasiranog pobijedio za čak 69 stotinki. Čestitke Karlu i treneru Damiru Pascuttiniu!

Natjecanje je trkom na 400m prepone otvorila Rahela Leščak. Uspješno je obranila svoj naslov mlađe seniorske prvakinje hrvatske iz 2020.

Leščak je svoju konstantnu kvalitetu potvrdila i na ovom natjecanju istrčavši rezultat od 1:00,70. Ove je sezone rušila svoj osobni rekord i to na nevjerojatnih 59,76sec, nastupala je na Europskom U20 prvenstvu u Estoniji na kojem se plasirala u polufinale, nastupala je na Svjetskom U20 prvenstvu u Keniji, a nakon naslova juniorske prvakinje Hrvatske, za kraj sezone obranila je i titulu mlađe seniorske prvakinje države.

U skoku u vis za naš je klub brončanu medalju osvojila skakačica Mia Florijanić. Uspješno je preskočila visinu od 155cm što joj je bilo dovoljno za 3. mjesto. Ona je još mlađa juniorka (2004. godište), te ju u karijeri očekuje još puno velikih natjecanja