Leon Benko, bivši napadač Varaždina, novi je igrač Varteksa

| 12.8.2021. u 23:00h | Objavljeno u Sport

Do prošle sezone napadač Varaždina Leon Benko u novoj će sezoni nositi dres varaždinskog trećeligaša Varteksa, objavio je to klub na svom facebook profilu.

- U deset godina kroz NK Varteks prošao je niz igrača koji su se na ovaj ili onaj način upisali u povijest Kluba. 
Od iznimne vjernosti prema Klubu, sjajnih golova i asistencija, ponašanja van i na terenu, mogli bi nabrojati nekoliko desetaka njih koji su igrali s osmijehom na licu i nikad nisu zaboravili mahnuti prema navijačima na kraju utakmice. 
‘Stari’ Varteks bio je inkubator talenata ponajviše s varaždinskog područja, znaju to svi koji su pratili taj klub devedesetih i početkom 21. stoljeća. Jedan od takvih iznimnih nogometaša je i Leon Benko koji je 2003. upisao prvi nastup za stari Varteks. 
Sjećamo se, još iz onih vremena, njegove požrtvovnosti, snalaženja u 16-ercu, golova iz slobodnjaka, daljine. Svojom energijom vukao je Varteks, Varaždin, Rijeku, Slaven Belupo, Olimpiju, Sarajevo… Ostavio je neizbrisiv trag u Nürnbergu, Standardu, Kortrijku, Al-Faisalyju. 
Svoje nogometno znanje i iskustvo sada će pokazati kod nas. Bit će podrška mlađima, vođa na terenu, pogon napadačkog dijela, pozitiva u svakom koraku, jedan od nas, napisali su na facebook profilu NK Varteksa.