Legendarni kapetan Nikola Drožđek ponovo u redovima NK Varteksa

V.V./nk-varteks.com | 6.2.2018. u 18:21h | Objavljeno u Sport

Ekipa nogometnog kluba Varteks i njihov trener Antun Jukić ovih su dana dobili još jedno pojačanje u momčadi, a riječ je o miljeniku navijača i jednom od najzapaženijih igrača Varteksa u posljednjih nekoliko godina - Nikoli Drožđeku. Odigrao je više od 100 utakmica u dresu Varteksa prije nego je otišao u Austriju, godinu dana kasnije vratio se u domovinu, u Domašinec, a sad se popularni Črv ponovo vraća u dres Bumbara. 

Nosio je kapetansku traku Varteksa 85 puta, na web stranicama kluba objavljen je i razgovor s Nikolom povodom povratka u klub.

- Kapetanska traka donosi veliku odgovornost u svakoj ekipi, pa tako i u Varteksu. Imao sam tu čast da budem kapetan Varteksa od početka i nastajanja kluba i zbog toga sam vrlo ponosan i sretan. Mislim da kapetan mora biti igrač iza kojeg stoji ekipa, trener, uprava i navijači. Mora biti igrač u kojeg svi imamo povjerenje i koji nas vodi na terenu i van njega - otkrio je Nikola Drožđek.

Upitan želi li traku natrag kazao je kako o tome ne razmišlja.

- Da i postoji mogućnost povratka trake od strane suigrača i trenera, u ovom trenutku to ne bih mogao prihvatiti - rezolutan je bio Črf.

Nakon odlaska iz Varteksa, igrao je godinu dana u Austriji, gdje je stjecao nova iskustva, ali se i razvijao kao igrač.

- Bilo je to vrlo dobro i pozitivno iskustvo. Mislim da je pozitivno utjecalo na mene kao igrača jer sam se okušao u malo drugačijem stilu nogometa i rada, vidio kako funkcioniraju klubovi "gore" i kakav je odnos između uprave, navijača i nas stranaca. Imam samo riječi pohvale, osim putovanja, koja su znala često biti iscrpljujuća.

Godinu dana u novom okruženju prošlo je brzo, a već došlo vrijeme za odlazak u novo, ono ipak malo poznatije - u susjedno Međimurje, gdje je prvi dio aktualne sezone branio boje Dinama iz Domašinca. Zamolili smo ga da nam ukratko opiše razlike i sličnosti u nogometnim filozofijama koje je doživio.

- Mislim da, nažalost, Međimurci i dalje puno više ulažu u nogomet i da imaju kvalitetniju i jaču županijsku ligu od naše. To se može zaključiti i po broju registriranih klubova, a i najviše po plasmanu u 4. Nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin, koju sam odigrao prvi dio polusezone. Mogu reći sa sigurnošću da je 1. međimurska liga znatno jača i kvalitetnija od 1. varaždinske, što se i vidi po trenutnom plasmanu u 4.Nogometnoj ligi ČK-VŽ, gdje prve tri pozicije drže klubovi iz Međimurske županije - pojasnio nam je.

U Varteksu je igrao na nekoliko pozicija, ovisno što je momčadi u tom trenutku trebalo, a otkrio nam je i gdje se vidi u ovoj postavi.

- Prije dolaska u klub pričao sam s trenerom Jukićem i objasnio mi je koja je moja uloga u klubu i gdje me vidi. To je pozicija lijevog beka, koju sam igrao i kod njega kada mi je bio trener u Domašincu. Vidim se na poziciji gdje me vidi trener i ako bude trebalo, uvijek se mogu što bolje pokušat prilagoditi poziciji i zadatku koje će trener iznijeti - rekao nam je Črv i tako još jednom pokazao odlike velikih igrača.

Njegov odlazak iz Varteksa teško je pao svima, pogotovo vjernim navijačima i White Stonesima, koji bodre momčad iz prvih redova na svakoj utakmici. Nije Drožđek zaboravio na njih, a ni oni njega, a sad će još jednom zajedno pokušati izboriti ostanak Varteksa u ligi i napredovanje na tablici.

- Njihova podrška mi puno znači, isto kao i svakom igraču i sportašu. Uvijek imaš onaj dodatni naboj i vjetar u leđa uz naše navijače. Svi mi igrači u klubu moramo biti vrlo zahvalni i cijeniti naše White Stonese, jer da nema njih i da ih nije bilo kad je bilo najpotrebnije, klub danas ne bi postojao. Zato im još jednom hvala.

Najtežu temu ostavili smo za kraj, a to su očekivanja u nastavku sezone.

- Ove sezone moramo se fokusirati za jedini cilj koji je ispred nas, a to je ostanak u 3. HNL. Imamo mladu ekipu i mlade dečke, kojima još nedostaje iskustva i koji će iz sezone u sezonu biti sve bolji igrači, a samim time očekujem i bolji plasman kluba. Ove sezone moramo ostvariti ostanak, a iduće razmišljati o nekim boljim i većim rezultatima. Imamo dobre šanse da kroz Kup napravimo neki bolji rezultat - zaključio je legendarni Nikola Drožđek i najavio svoj povratak u redove Bumbara, koji zasigurno neće proći neopaženo među navijačima i simpatizerima kluba.

Označeno u