Kvalifikacijski susret Hrvatska - Bjelorusija danas u Areni

| 31.10.2016. u 11:48h | Objavljeno u Sport

Danas će se u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održati kvalifikacijski susret stolnoteniskih reprezentacija Hrvatske i Bjelorusije u sklopu 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tako će ljubitelji stolnog tenisa iz ovog dijela Hrvatske po prvi puta uživo gledati stolnotenisku reprezentacija Hrvatskea u Varaždinu. Kako na širem području ima mnogo stolnoteniskih klubova, profesionalnih i mladih igrača te rekreativaca ovog jednog od najmasovnijih sportova u svijetu ali i kod nas bit će to prilika uživo vidjeti igrače koji su visoko rangirani na svjetskoj rang listi. Isto tako bit će to prilika i za mlade i perspektivne igrače da vide uživo stolni tenis na svjetskom nivou.

U 1. kolu Bjelorusija je pobijedila Izrael 3:0, a za Bjelorusiju su nastupili legendarni Vladimir Samsonov, Pavel Platonov i Aliaksandr Khanin. Hrvatska reprezentacija u 1. je kolu bila slobodna. Naši najbolji igrači na najnovijoj svjetskoj rang listi kotiraju vrlo visoko. Andrej Gaćina je 23. Tomislav Pucar je 133, a Frane Kojić 162.

Hrvatska se reprezentacija natječe u kvalifikacijskoj skupini D. Europsko ekipno prvenstvo igrat će se u Luxemburgu u rujnu 2017.godine.

Hrvatsku stolnotenisku reprezentaciju u Varaždin doveli su članovi STK Starr, koji su se proteklih godina pokazali kao odlični organizatori prvenstva Hrvatske za seniore i brojnih drugih turnira i prvenstava za mlađe dobne skupine.

Organizatori ovog susreta su uz STK Starr, HSTS i GSD Varaždin. Brojni sponzori potpomogli su održavanje ovog sportskog spektakla koji će uživo biti prenošen putem interneta na stranicama poznate Lalola.tv a Sportska televizija emitirat će snimku susreta.