Današnja etapa je najduža (240 km) na ovogodišnjem izdanju te je značajno zahtjevnija Foto: Mario Šamec

Kreće druga etapa Tour of Croatia od Plitvičkih jezera do Splita

| 20.4.2016. u 08:25h | Objavljeno u Sport

Nakon što je jučer odvožena prva etapa na međunarodnoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia koja je počela u Osijeku, a završila u Varaždinu gdje je prvo mjesto osvojio Giacomo Nizzolo ispred proslavljenog Britanca Marka Cavendisha, danas je na rasporedu druga etapa.

Jedini varaždinski biciklist na ovoj utrci, Radoslav Rogina, završio je prvu etapu na 63. mjestu, ali se nalazi u u grupi vozača koja ima vrijeme pobjednika NIzzola, tako da u drugu etapu kreće bez vremenskog zaostatka.

-Vrijeme nas je malo iznenadilo, bilo je hladno, ali sve ostaje otvoreno nakon prve etape. Nadamo se i dalje dobrim izdanjima. Važno je da imamo vrijeme pobjednika, a vremena će se odlučivati u četvrtoj ili petoj etapi - rekao je Rogina.

Današnja etapa je najduža (240 km) na ovogodišnjem izdanju te je značajno zahtjevnija, s više od dva kilometra ukupnog penjanja, ponajprije u njezinoj početnoj fazi. Početak joj je u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a kraj u Splitu.

-Mi danas očekujemo slični scenarij kao i za prvu etapu. Cijela skupina će se čuvati za sprint. Druga i treće etapa će proći bez promjena - rekao je Rogina.

Prošle godine je Rogina uzeo veoma dobro 26. mjesto, unatoč ozljedi koju je zadobio prije utrke. Ovogodišnje izdanje utrke ima puno veću i jaču konkurenciju, ali se nada boljem plasmanu od prošle godine.

-Kada pogledamo tko sve vozi ovu utrku, konkurencija je jaka. Puno jača nego prošle godine. Sama utrka je top event. Ulaskom u prvih deset bi bio zadovoljan, ali nam problem stvara ekipna vožnja. Ako ćemo biti dobri na brdu, još uvijek dosta gubimo na kronometru - zaključio je Rogina.

Utrku izravno prenosi HRT i Eurosport, a svaku večer emitiraju i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos emitiraju brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih neke Tour prenose i uživo. Današnja druga etapa počinje od 10 sati.