"Kraljica sportova" u srcu Varaždina! Ne propustite "Atletiku pod zvijezdama" i "Korzo Jump" Foto: ZSUGV

"Kraljica sportova" u srcu Varaždina! Ne propustite "Atletiku pod zvijezdama" i "Korzo Jump"

Varaždinske vijesti | 31.5.2023. u 15:43h | Objavljeno u Sport

Jedan od najuspješnijih hrvatskih atletskih klubova, varaždinska "Sloboda", poziva sve građane na dva sportska spektakla u srcu Varaždina.

Najprije je na rasporedu večernji atletski miting na stadionu Sloboda, a dan kasnije organizira se nesvakidašnje atletsko natjecanje na Korzu.

U srijedu, 31. svibnja u 19 sati, na Sportskom centru "Sloboda" započinje već tradicionalni atletski miting "Atletika pod zvijezdama". Ovogodišnjem mitingu prisustvovat će čak 20 atletskih klubova iz tri države, a AK "Slobodu" Varaždin predstavlja više od 50 atletičarki i atletičara! Natjecanje se otvara utrkama na 60 metara mlađih kategorija, a zatvara se utrkom seniorki na 100 metara s preponama. Među disciplinama koje su na rasporedu, osim utrka, su skok s motkom, bacanje koplja, bacanje kugle i skok u dalj.

Klara_Koscak_31052023.jpeg

Troje najboljih na svim disciplinama dobit će medalje, dok će tri najbolja rezultata po WA bodovnim tablicama kod seniorki i kod seniora dobiti 300, 200 i 100 eura.

U četvrtak, 1. lipnja, na Trgu kralja Tomislava održat će se skakački miting "Korzo Jump", a na montiranoj stazi u samom centru grada nadmetat će se sedmero skakača u vis iz pet različitih država. Atletičare predvodi seniorski prvak Hrvatske u skoku u vis, Puljanin Alen Melon, a među natjecateljima je i mladi Roko Farkaš, član varaždinskog kluba i hrvatski reprezentativac.

Farkas_Roko_31052023.jpg

Očekuje se zanimljivo i napeto natjecanje, s obzirom na to da su svi natjecatelji prijavljeni s rezultatima od 2.00 metra ili više.

Atletsko sportsko natjecanje "Korzo Jump" službeno je i dio programa Ljeta u Varaždinu, a natjecanje je na rasporedu od 18 sati.