Kovačević: Želja  nam je da na Poljudu odigramo hrabro, a želimo i učinit ćemo sve da osvojimo barem bod Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Želja nam je da na Poljudu odigramo hrabro, a želimo i učinit ćemo sve da osvojimo barem bod

| 21.4.2023. u 10:27h | Objavljeno u Sport

U sklopu 30. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će sutra gostovati na splitskom Poljudu, gdje će igrati protiv Hajduka.

Zbog bolesti trener momčadi Varaždina Mario Kovačević neočekivano je, dan prije utakmice, ostao bez dva igrača.

- Jutros sam dobio informaciju da zbog bolesti u konkurenciji za momčad neće biti Brodić i Škaričić,a nadam se da će ostali biti zdravi. U utakmici s istrom 1961 Banovec se ozlijedio i na njega nećemo računati naredna tri tjedna, a ne možemo računati ni na Vugrinca. Postonjski i Kolarić se vraćaju u konkurenciju za sutrašnje nadmetanje, a vidjet ćemo koliko ćemo ih moći koristiti - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Sutrašnja utakmica je prvi u nizu od tri susreta protiv najjačih momčadi.

- Pripremali smo se stvarno dobro, nemam prigovora na rad igrača. U ovoj sezoni u dosadašnje tri utakmice protiv Hajduka nismo osvojili ni boda, međutim, odigrali smo dobre utakmice, ali uvijek se prelomilo na njihovu stranu. I sada nam je želja da na Poljudu odigramo hrabro, a nadamo se, želimo i učinit ćemo sve da osvojimo barem bod protiv Hajduka. Naravno da je utakmica na Poljudu za nas veliki izazov i dat ćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače - naglasio je Kovačević.

Varaždin susret na Poljudu dočekuje nakon neriješenog rezultata u susretu s Istrom 1961, dok je Hajduk izgubio derbi susret na Rujevici, ali će splitska momčad sutra biti kompletnija u odnosu na ogled s Rijekom.

- Znamo kako Hajduk igra na Poljudu protiv svih suparnika. Vidjelo se koliko su im nedostajali Livaja i Krovinović protiv Rijeke, ali sutra će biti bolji i jači s Livajom. Oni od prve minute rade pritisak,kojeg treba preživjeti. Mi se pripremamo i sve ćemo učiniti da odigramo hrabro i da kroz igru pokušamo doći do boda. Postavit ćemo se na Poljudu kao što smo igrali cijelo prvenstvo - rekao je Kovačević

Pitanje koje se nameće samo po sebi-kako čuvati Livaju?

- Normalno je da ćemo na njega obratiti najveću pozornost i pokušat ćemo spriječiti da sutra nešto napraviti. Moramo biti dobri na svim dijelovima terena ako mislimo uzeti nešto bodova - rekao je Kovačević te poručio:

- Juniorima Hajduka želim puno sreće u današnjem polufinalu Lige prvaka i želim im da ju osvoje - bile su riječi trenera varaždinske momčadi.

U konkurenciji za sastav na sutrašnjem susretu bit će igrač sredine terena Leon Belcar. Još su svježe uspomene na posljednji susret s Hajdukom u Varaždinu, kada su gosti slavili 4:1, ali se momčad Varaždina dobro nosila s Hajdukom, iako su od 53. minute imali igrača manje, jer je isključen Elezi, a poklekli su u 77. minuti, kada je Livaja bio strijelac za 2:1.

- Livaja je klasa za sebe, to svi znamo, mislim da smo bili ravnopravni, pa čak i bolji od Hajduka, sve do drugog gola i to ne samo na posljednjem susret već i na prethodna dva, tako da se imamo pravo nečemu nadati. Raspoloženje je kod nas u svlačionici uvijek jako dobro, mislim da Varaždin ima najbolju klapu u ligi - rekao je Belcar.

Pozitivno gleda na predstojeća tri susreta varaždinske momčadi.

- Moramo sve suparnike dobro izanalizirati, sve su to kvalitetne momčadi, a pokazali smo da možemo igrati sva svima, nemamo se čega bojati i na svakoj utakmici moramo dati svoj maksimum i odraditi svako na svojoj poziciji najbolje moguće - dodao je Belcar.

Sutrašnje nadmetanje na Poljudu počet će u 19 sati i 10 minuta, sudit će Zdenko Lovrić iz Đakova, a pomagat će mu sugrađanin Goran Pataki i Nikola Kečkiš iz Virovitice. VAR sudac bit će Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistirat će mu Goran Perica iz Šibenika.