Kovačević: Valjda smo se sami tukli jer mi smo dobili dva crvena kartona, a oni samo jedan Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Valjda smo se sami tukli jer mi smo dobili dva crvena kartona, a oni samo jedan

| 9.11.2022. u 19:15h | Objavljeno u Sport

Današnji ogled osmine finala SuperSport Hrvatskog Kupa osim pobjede Osijeka od 2:1,obilježila je i velika gužva na sredini terena u kojoj su sudjelovali brojni igrači varaždinske i osječke momčadi, a sijevali su i udarci.

Sudac Pajač, koji je loše vodio današnji susret, nakon što su se smirile strasti drugim žutim, automatski crvenim kartonom isključio je domaćeg vratara Zeleniku i braniča Jorga Pellumbija te napadača Osijeka Antonija Mancea.

Dojam je da je Pajač propustio isključiti još ponekog igrača, prije svega kapetana Žapera u redovima gostiju.

S obzirom na to da Varaždin više nije imao pravo na zamjenu, golmanski je dres odjenuo Elezi. Nadoknada je trajala čak deset minuta, ali više nije bilo promjene rezultata.

- Valjda smo se sami tukli jer smo mi dobili dva crvena kartona a oni samo jedan. Moja dva igrača su sa "šljivama", dobili su udarac šakom u glavom. Znam kada dođe do čarki, pa se igrači poguraju, ali udaranje šakom... Ne bih to htio komentirati. Žao mi je to vidjeti. Kada sam vidio da njihovo vodstvo, koje je utrčalo u teren naguravaju s našim igračima, reagirao sam i rekao da umjesto da smiruju igrače oni su pravili još veći problem. Sami smo krivi, dali smo se isprovocirati. Oni su iskusniji. Poslije toga više nije ni bilo igre. Ostali smo bez golmana i bez još jednog igrača i te dvije - tri minute nismo mogli ništa napraviti, a da je ostalo sve normalno imali smo slobodan udarac i vjerujem da smo mogli doći do produžetaka, jer oni su bili u knock downu, a kroz produžetke bi vjerujem ostvarili i prolaz- komentirao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Nakon toga dao je i svoje viđenje utakmice, u kojoj je Osijek golovima Caktaša i Kleinheislera osigurao prolaz u četvrtfinale, dok je strijelac za Varaždin bio Brodić.

- Htjeli smo nagraditi sebe i naše navijače prolazom u četvrtfinale Kupa, među osam najboljih momčadi. Na žalost, prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Imali smo puno problema u pripremi utakmice. Teklić i Ba nisu mogli igrati zbog crvenih kartona Stolnik je ozlijeđen, a Jozu Stanića i Jelinića smo razmišljali da li ih staviti,tako da smo dosta morali mijenjati. Na igračima, koji su igrali prvo poluvrijeme, vidjelo se da nisu u ritmu i teško smo prvo poluvrijeme živjeli, nismo mogli iznijeti loptu. Osijek nas je visoko pritiskao ali još je bio aktivan rezultat na poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo mijenjali i osim greške kod primljenog gola, kojeg smo mogli spriječiti, igrali smo bolje i nismo se predavali, već smo vjerovali dalje da možemo Kad je došlo isključenje njihovog igrača u 65. minuti išli smo na sve ili ništa. Trebao nam je taj gol malo ranije jer vidjeli smo da igrači Osijeka više nisu mogli. Kada smo taman smanjili bilo je još tri - četiri minute do kraja, a na žalost dali smo se na kraju isprovocirati iskusnijim igračima Osijeka. To je završilo na kraju na ružan način, ne samo poraz već smo na žalost ostali i bez dva nama jako bitna igrača za zadnju utakmicu. Ali, ima nas, opet ćemo se posložiti da u nedjelju odigramo hrabro i da uspijemo ipak polusezonu završiti s pobjedom- rekao je Kovačević.