Kovačević uoči subotnjeg derbija: Bit će teško, Dubrava je primila najmanje golova, ali mi smo ih postigli najviše

| 2.12.2021. u 11:04h | Objavljeno u Sport

U subotu u 13 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu igrat će se derbi susret 15.,posljednjeg jesenskog kola u kojem će suparnik biti vodeća Dubrava Tim Kabel.

- Veseli nas da u posljednjem kolu jeseni igramo derbi, to smo htjeli. Poslije neriješenog rezultata u Dugopolju dobro smo radili, nemamo nekih težih problema s igračkom kadrom, a na žalost ni za ovu utakmicu nećemo moći računati na Nou Vugrinca, dok su ostali spremni. Čeka nas ozbiljan suparnik, momčad koja je očito tempirala formu za kraj prvenstva, u posljednje četiri utakmice imaju četiri pobjede iz gol razliku 9:0 i ekipa su koja prima najmanje golova. S obzirom na te činjenice zasluženo su prvi i vidi se koliko su ozbiljan suparnik. Međutim, igrat ćemo na svom stadionu, gdje se nikoga ne bojimo, postavit ćemo se domaćinski, vjerujem da ćemo se nametnuti od prve minute i dat ćemo sve od sebe da Dubrava napokon primi gol - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Bit će to dakle nadmetanje momčadi Dubrave TK koja ima najbolju obranu i sastava Varaždina koji ima najefikasniji napad.

- Mi smo u ovih 14 kola postigli najviše,24 gola i nadam se da ćemo tako i dalje nastaviti. U posljednjem susretu u Dugopolju nismo, ali nadam se da ćemo to nadoknaditi u subotnjem nadmetanju. Znam da će biti teško, jer Dubrava je primila najmanje golova, ali na nama je sve, kombinirat ćemo visoki pritisak i posjed lopte kako bi pokušali ugroziti Dubravu. Vjerujem da ćemo što prije dati gol, kako bi nam kasnije bilo lakše i to će nam biti cilj - rekao je trener Varaždina.

Pod vodstvom trenera Kovačevića Varaždin je bez poraza, a kvalitetno "snimanje" suparničkih sastava sigurno je razlogom dosadašnjih pozitivnih rezultata varaždinske momčadi.

- Čim završim jedan susret odmah se bacam na analizu našeg sljedećeg suparnika. Danas ćemo s igračima odraditi analizu da im pokažemo dobre i slabije strane Dubrave, koje bi mi trebali iskoristiti. Riječ je o kompaktnoj ekipi, koja nema nekih zvučnih imena, to su igrači koji žele iskoristiti Drugu ligu da se pokažu i dokažu svoje kvalitete za nešto više. Neki pojedinci polako iskaču, na neke igrače upozorit ćemo našu momčad, ali opet svjestan sam da smo mi bitni. Moramo biti pravi, moramo se nametnuti, vjerujem da imamo bolje igrače i momčad i da ćemo to pokazati - rekao je Kovačević.

 Eventualnom pobjedom u subotu Varaždin ima izglede osvojiti naslov jesenskog prvaka Druge HNL.

- Ne gledam tablicu niti me to previše zanima jer znam naš cilj a do njega možemo doći jedino ako igramo dobar nogomet iz utakmice u utakmicu. Trenutno smo drugi i posljednju utakmicu jesenskog dijela želimo završiti s pobjedom, a onda ćemo napraviti dublju analizu jeseni. Igrači dobro rade i oni su najzaslužniji za ovaj rezultat i vjerujem da će iz sebe izvući posljednji atom snage da s veseljem odemo na odmor - naglasio je Kovačević.

Uprava varaždinskog kluba odlučila je početkom tjedna da će u znak zahvalnosti svojim navijačima za praćenje tijekom jesenskog dijela sezone ulaz na subotnji susret biti besplatan, uz predočenje EU COVID potvrde.

- Hvala upravi kluba koja je sjajno reagirala jer cijele smo polusezone, iako nismo imali puno utakmica na našem stadionu, imali sjajnu podršku s tribina od naših navijača i ovo je nagrada za njih. Pozivam ih da dođu u što većem broju i da se na kraju zajedno veselimo pobjedi na kraju jeseni - zaključio je trener Varaždina Mario Kovačević.