Kovačević uoči Sesveta: Vjerujem svojim igračima i vjerujem u uspjeh u sutrašnjoj utakmici Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Sesveta: Vjerujem svojim igračima i vjerujem u uspjeh u sutrašnjoj utakmici

| 19.11.2021. u 09:49h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke utakmicama 13. kola ovog se vikenda nastavlja Druga hrvatska nogometna liga. Momčad Varaždina će sutra na svom stadionu dočekati momčad Sesveta.

- Opet nam je stanka u prvenstvu možda nezgodno došla jer smo imali dvije pobjede u nizu. Poslije utakmice s Jarunom prvo smo se odmorili, a nakon toga smo na treninzima dobro radili, što je bitno jer nas do kraja jesenskog dijela očekuju tri utakmice u kojima trebamo biti fizički dobri, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat. Prijateljska utakmica s Aluminijem u Kidričevu dobro nam je došla, bez obzira na poraz, jer dosta igrača koji su do sada manje igrali dobili su priliku. Bilo je na žalost loših, ali i dobrih stvari u toj utakmici - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević govoreći o učinjenom u protekla dva tjedna.

Varaždin neće biti kompletan u sutrašnjem nadmetanju sa Sesvetama.

- I dalje ne možemo, zbog ozljeda, računati na Posavca, Ellezija i Kovačića, Postonjski se dobro oporavlja i vidjet ćemo hoćemo li ga moći koristiti barem za dio sutrašnje utakmice, a izvjesno je da zbog bolesti u momčadi neće biti Belcara i Lusavca. Ostali su na dispoziciji, radili su dobro, igramo pred svojom publikom i vjerujem da ćemo dati sve od sebe da nastavimo pozitivan niz - izvijestio je Kovačević.

Sesvete su dobro "snimljene" i trener Varaždina raspolaže s puno informacija o sutrašnjem suparniku, na čijoj klupi sjedi nekadašnji trener Varaždina Branko Karačić.

- Znam puno o njima, protiv Sesveta smo igrali Kup susret i bila mi je to jedna od prvih utakmica po preuzimanju klupe Varaždina. Pobijedili smo ih na njihovom terenu 3:2 poslije produžetaka. Sesvete su momčad koja je posložena tijekom ljeta da se bori za naslov prvaka. Imaju istaknute ambicije da naredne sezone žele igrati u prvoligaškom društvu. Imali su problema, ali dolaskom kolege Karačića igraju sve bolje. Više su bodova osvojili gostima nego na domaćem terenu, tako da je riječ o kvalitetnoj, iskusnoj ekipi, koja ima dobar roster, dosta igrača podjednake kvalitete i nema sumnje da nas očekuje teška utakmica. Sesvete su ekipa koja se želi nadigravati, a takvi smo i mi tako da vjerujem da nas očekuje dobra utakmica u kojoj ćemo pokazati bolju kvalitetu. Vjerujem svojim igračima i vjerujem u uspjeh u sutrašnjem nadmetanju - naglasio je trener Varaždina.

Sutrašnje nadmetanje počet će u 17 sati, a od velike će pomoći biti podrška navijača s tribina Gradskog stadiona, u pretposljednjoj utakmici ove polusezone u Varaždinu.

- Imamo najbolje navijače, to stalno govorim,koji razumiju nogomet. Posljednjim utakmicama smo zaslužili da nas sutra dođu podržati u još većem broju i siguran sam da će ih puno doći, a mi ćemo dati sve od sebe da se na kraju opet zajedno veselimo - zaključio je Kovačević.

-