Kovačević uoči Rijeke: Bez obzira na sve probleme sa sastavom pokušat ćemo odigrati svoju igru

| 25.8.2022. u 10:24h | Objavljeno u Sport

U subotu u 21 sat i 5 minuta na stadionu na Rujevici igrat će se susret 7. kola SuperSport HNL između Rijeke i Varaždina.

Trener Varaždina Mario Kovačević prije nego se dotaknuo subotnjeg susreta svoje momčadi čestitao je GNK Dinamu na ostvarenom rezultatu.

- Čestitke Dinamu na plasmanu u Ligu prvaka, drago mi je da Hrvatska ima predstavnika u tom najelitnijem rangu europskog klupskog nogometa - rekao je uvodno Kovačević.

- Za Rijeku se pripremamo kao za svaku utakmicu. I ovaj tjedan na žalost imamo dosta problema zbog izostanaka igrača, ali imamo širinu tako da će zaigrati oni koji su do sada manje dobili priliku i vjerujem da će iskoristiti svoju minutažu. Cijela zadnja linija nam je izvan stroja. Ba i Jozo Stanić zbog ozljeda će propustiti ovaj susret, Pellumbi i Elezi imaju po tri žuta kartona, a znamo da nema ni Postonjskog, što je pola ekipe, a riječ je o igračima koji su standardni. Ne kukam jer imamo druge igrače, jedino je malo problem na stoperskim pozicijama, gdje nemamo puno izbora. Veseli da za Rijeku konkuriraju Posavec i Herrera, ali vidjet ćemo koliko će moći igrati, a u konkurenciju se vraćaju Stolnik i Škaričić - dodao je Kovačević.

Naglasio je da svi ostali igrači vrijedno treniraju i da jedva čekaju susret na Rujevici.

- Znamo što znači Rijeka za hrvatski klupski nogomet, za nas je subotnje gostovanje veliki izazov, a bez obzira na sve probleme pokušat ćemo odigrati svoju igru. Dobro smo analizirali Rijeku, imamo još dva treninga do subotnje utakmice, koja ćemo iskoristiti da se još bolje uigramo i pripremimo za ono što nas očekuje. Znamo kako Rijeka igra na Rujevici, brzo, živo, ofenzivno pred svojom publikom, ali moramo znati sve to istrpjeti i pokušati nametnuti svoju igru koju smo prezentirali posljednjih pet kola. Sve ćemo učiniti da odigramo dobar nogomet i ako ćemo biti takvi normalno je da se nadamo pozitivnom rezultatu, a što je za nas bod ili pobjeda - zaključio je Kovačević.