Kovačević uoči Opatije: Mobilizacija je na najvišem nivou, 3 boda iz ove utakmice su i kao 3 boda protiv Rudeša

| 14.4.2022. u 10:56h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina će u subotu u 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu ugostiti sastav Opatije. Bit će to nadmetanje lidera prvenstva i "fenjeraša", no trener varaždinske momčadi Mario Kovačević ne očekuje da će njegova momčad lagano doći do potrebnih bodova.

- Znaju takve utakmice biti jako teške, ako se uđe s mišlju da će se lagano doći do pobjede. Opatije je trenutačno posljednja, iako imaju puno iskusnih prvoligaških igrača i sigurno se ni oni nisu nadali takvoj poziciji. Imaju kvalitetu i još uvijek se nadaju da bi mogli ostati u ligi i sigurno će dati posljednje atome snage da pokušaju u Varaždinu nešto napraviti, kao uostalom i sve ekipe protiv nas. Svaka čast njima, ali mi smo najbitniji, od prve minute se moramo postaviti domaćinski, kao ekipa koja je trenutno vodeća i najbitnije će biti da postignemo što prije pogodak i da se oslobodimo grča, nakon čega će sigurno biti puno bolje i kvalitetnije -rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević u najavi subotnje utakmice.

Opatija dakle u subotu nema što izgubiti, dok bi Varaždin eventualnim gubitkom bod(ov)a mogao izgubiti jako puno.

- Kod nas je mobilizacija na najvišem nivou, imam dovoljno iskustva da znam pripremati momčad za takve susrete. Svi već misle da su tri boda kod nas, no treba ta tri boda potvrditi i na terenu. Utjecat ću na igrače da se ne smiju opustiti, a tri boda iz ove utakmice su kao i iz svakog drugog susreta, kao i protiv Rudeša. Naglašavam, zaista cijenim Opatiju, u sjećanju imam onaj susret s njima u prvom dijelu sezone na Kantridi u kojoj smo gubili 2:0, a na kraju jedva izvukli bod. Ostala je ista ekipa koja se još pojačala tijekom zime. Ako nećemo biti pravi nemamo se čemu nadati, moramo biti na maksimumu i dati zadnji atom snage da pobijedimo Opatiju bez obzira na to što su oni na posljednjem mjestu - rekao je Kovačević.

Zbog žutih kartona u momčadi Varaždina neće biti Senića i Karabatića, a zbog ozljede je upitan Herrera.

- Ostali smo, zbog žutih kartona, bez obojice stopera, a na današnjem ćemo treningu vidjeti hoće li i u kojoj mjeri moći igrati Herrera, On je u Zmijavcima izvrnuo zglob pa nije trenirao do jučer, kada je počeo trčati. Ostali su svi spremni i zdravi, ono što slano govorim imamo širinu, igrači koji su do sada manje igrali dobit će priliku na stoperskim pozicijama i sada će im biti prilika da se pokažu. Dobro smo trenirali ovaj tjedan, a najbitnije će biti da od prve minute na terenu djelujemo kao ekipa - naglasio je Kovačević.

Trener Varaždina uputio je poziv navijačima da u subotu dođu na Gradski stadion i podrže momčad na utakmici s Opatijom.

- Navijači nam uvijek daju podršku, treba nam njihova podrška, mogu vidjeti da igrači daju sve od sebe, a sada se prvenstvo lomi. I ja bih bio najsretniji da na početku utakmice zabijemo dva gola, ali treba nam podrška i kada je najteže. Imamo prave navijače,koji poznaju nogomet, a u subotu svi zajedno moramo biti strpljivi i onda se na kraju veseliti - zaključio je Kovačević.