Kovačević uoči Lokomotive: Imamo pozitivan niz kojeg želimo nastaviti, nema razloga da ga prekidamo

| 9.9.2022. u 11:09h | Objavljeno u Sport

U sklopu 9. kola, posljednjeg u prvom dijelu prvenstva, momčad Varaždina gostovat će u nedjelju u Zagrebu, gdje će na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrati protiv Lokomotive.

Varaždin iza sebe ima niz od pet utakmica bez poraza i trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu tablice s 12 bodova, dok je Lokomotiva na 5. mjestu s 9 bodova.

- Puno je ljepše i ugodnije raditi kada je rezultat pozitivan. Poslije utakmice s Goricom smo se proveselili i odmorili, a tijekom tjedna radili smo kvalitetno i pripremali se za Lokomotivu. Našeg suparnika jako cijenim, imaju premalo bodova s obzirom na igre koje su pružili, ali ističem da smo u dobrom nizu, kvalitetno radimo i pozitivan niz želimo nastaviti, nema razloga da to prekidamo,a da bi to ostvarili morat ćemo biti jako dobri u nedjelju - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević, pred nedjeljni susret u Zagrebu.

Zbog crvenog kartona na posljednjem susretu s Goricom i kazne od dvije utakmice u sastavu neće biti Šego, dok Ba još nije spreman, ali je Posavec počeo trenirati s momčadi.

- Svi ostali su dobro, konkurencija je velika, imam puno igrača na treningu i svi se trude i žele biti u prvih 11. Imamo još dva treninga do nedjeljnog susreta koje ćemo iskoristiti da još dodatno analiziramo Lokomotivu, da se dobro spremimo za susret, damo sve od sebe i pokušamo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

Lokomotiva igra podjednako dobro i kod kuće i u gostima.

- Prije prvenstva htio sam da igramo slično kao Lokomotiva. Igraju lijep, brz nogomet, otvoreno, s brzom tranzicijom prema naprijed. Imaju očigledno problema u zadnjem redu i zato su osvojili puno manje bodova nego što bi trebali, s obzirom na prikazanu igru. Kvalitetna ekipa s puno dobrih iskusnih, ali i mladih igrača. Vidim da trener daje dosta prilike mladima. Kompletna su ekipa, ne ovise o jednom igraču. Nedostaje im Čokaj, koji je, po mom mišljenju, njihov stožerni igrač i dobro je za nas da ga nema, ali imaju dosta drugih igrača i neće biti velika prednost što ga neće biti u momčadi. Vole igrati nogomet, vole se nadigravati, a takvi smo i mi i vjerujem da će biti dobra utakmica - zaključio je Kovačević.

Igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Marko Stolnik nakon duljeg izbivanja iz sastava zbog teške ozljede jagodične kosti, vratio se u momčad na utakmici s Rijekom na Rujevici, gdje je Varaždin zabilježio pobjedu, a svoj obol dao je i osvajanju tri boda na posljednjem susretu s Goricom.

- Utakmica kao i svaka druga, ulazimo s odlučnošću da se osvoje nova tri boda. Cilj je poznat, plan imamo, a nadam se da ćemo ga uspjeti ostvariti - rekao je Stolnik.

Utakmicu na Rujevici odigrao je bez pripremne utakmice sa suigračima, ali to za njega nije bio hendikep.

- Imam nešto godina na leđima i određenog iskustva tako da sam zahvaljujući tome utakmicu dobro odradio i uopće nije bilo problem na Rujevici - naglasio je Stolnik.

Od veljače do lipnja ove godine proveo je na posudbi u latvijskom prvoligašu Audi

Varaždin sam ostavio u Drugoj ligi, sada smo prvoligaši,što govori samo za sebe. Velik dio ekipe iz prošle sezone je ostao, a došlo je i dosta kvalitetnih igrača tako da smo sada ozbiljna momčad - rekao je Stolnik.

-