Kovačević uoči Jaruna: Imamo dosta ozljeđenih, ali složit ćemo respektabilnu momčad i nadamo se pobjedi Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Jaruna: Imamo dosta ozljeđenih, ali složit ćemo respektabilnu momčad i nadamo se pobjedi

| 4.11.2021. u 10:10h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina u subotu u 14 sati na igralištu Kustošije očekuje derbi susret 12. kola Druge HNL protiv drugoplasiranog Jaruna. U momčadi Varaždina dosta je ozlijeđenih igrača uoči subotnjeg nadmetanja.

- Nama je bilo bitno da pobijedimo u utakmici protiv Rudeša, a pobjedu smo dosta skupo platili jer nakon susreta pokazalo se da je Postonjski malo ozbiljnije ozlijeđen i neće ga biti idućih mjesec dana. On je naš kapetan i vođa na terenu i sigurno će nam puno nedostajati, ali siguran sam da ima rezerve u našim drugim igračima, imamo dobru konkurenciju tako da ćemo naći alternativu da budemo dobri u Zagrebu. Osim Postonjskog neće biti ni Lusavca, koji je dobio treći žuti karton, Posavec teško da će krenuti od početka, jer njegova ozljeda se malo sporije oporavlja. ali je sreća da se u vezni red vraća Tonio Teklić. Imamo još neke sitnije ozljede, ali mislim da će ostali igrači biti spremni, tako da ćemo složiti čvrstu, respektabilnu momčad jer u Zagrebu moramo biti čvrsti i respektabilni, ako želimo doći do pozitivnog rezultata - naglasio je trener Varaždina Mario Kovačević.

U prošlom kolu momčad Jaruna slavila je na Kantridi protiv Opatije.

- To je ekipa koja je ove godine ušla u Drugu ligu i nosi ih taj elan, što se vidi po rezultatu. Nakon 11 kola su na drugom mjestu s 19 bodova, dobra su i kvalitetna momčad. Posebno su opasni kod kuće, iako su imali jedan kiks na svom terenu prije gostovanja na Kantridi. Čvrsta su i okomita ekipa, daju puno golova, dali su 20 golova više od nas i na to ćemo morati skrenuti pažnju naši igračima da ne smiju puno griješiti i da moraju biti oprezni u obrani. Vjerujem da ćemo se nametnuti kroz igru i da ćemo prilike koje ćemo imati znati iskoristiti. Nadamo se i želimo pobjedu - zaključio je Kovačević.

Igrač sredine terena Tonio Teklić vraća se u konkurenciju za momčad, nakon što je odradio jednu utakmicu neigranja zbog tri žuta kartona.

- Mi kao Varaždin ne trebamo puno gledati protivnike nego krećemo uvijek sami od sebe. U subotu je novi derbi protiv Jaruna, tablica dosta govori o njihovoj kvaliteti, ali ne trebamo puno pričati o njima već trebamo krenuti sami od sebe. Imamo par nedostataka, ali koga nema bez njega se mora i može, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - rekao je Teklić.