Kovačević uoči Jaruna: Mi smo najbitniji na našem terenu, siguran sam da ćemo biti agresivniji i odlučniji Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Jaruna: Mi smo najbitniji na našem terenu, siguran sam da ćemo biti agresivniji i odlučniji

| 5.5.2022. u 11:08h | Objavljeno u Sport

Ovog će se vikenda u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi igrati utakmice 27. kola. Lider prvenstva momčad Varaždina će u subotu u 19 sati na svom stadionu ugostiti četvrtoplasirani Jarun.

Nakon poraza u derbiju 26. kola od Rudeša u gostima treneru Varaždina Mariju Kovačeviću i njegovim suradnicima najveći je zadatak ovog tjedna bio psihološki podići ekipu.

- Nadam se da smo izvukli pouku iz susreta protiv Rudeša i razmišljamo samo pozitivno pred subotnje nadmetanje. Opet nam dolazi momčad koja je u pozitivnom nizu i koja posljednjih sedam utakmica ne zna za poraz. Igrači su svega svjesni, nemaju o čemu razmišljati već samo o nadmetanju s Jarunom, koji je dobar suparnik. Kolega Jerko Leko je složio dobru ekipu, koja je prošle godine ušla iz Treće u Drugu ligu. U svojim redovima ima dobre, školovane igrače, koji su došli uglavnom iz Lokomotive. Imaju tri brza, kvalitetna napadača, među kojima je i nedavno dovedeni Raul koji je na posljednjem susretu s Opatijom postigao dva gola, a i Dujmović je opasan u igri prema naprijed. Opet ponavljam mi smo najbitniji na našem terenu, siguran sam da ćemo biti agresivniji i odlučniji, ono što nam je nedostajalo na posljednjoj utakmici jer smo vidjeli da ako na svaku loptu ne idemo sa sto posto teško možemo bilo koga pobijediti. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata - rekao je trener Kovačević.

Nakon utakmice pauze zbog crvenog kartona u konkurenciju za momčad vraća se Kolarić, ali Herrere zbog ozljede i dalje neće biti u sastavu.

- Veseli nas povratak Kolarića, no na žalost na Herreru još nećemo moći računati, a vidjet ćemo hoće li biti na raspolaganju sljedeći tjedan, a neće biti ni ozlijeđenog Domjanića, kao ni Topića, zbog ozljede koljena. Belcar ima tri žuta kartona, tako da ni njega neće biti u kombinacijama, ali ima nas dosta, konkurencija je velika, a siguran sam da će igrači koji će dobiti priliku iskoristiti je na najbolji način. Postavit ćemo se čvršće u sredini, neke stvari ćemo promijeniti i vjerujem da ćemo biti pravi - rekao je Kovačević.

Želja je i u subotu što je moguće prije postići pogodak, nakon čega će sve biti lakše.

- Protiv nas svaka momčad dolazi sa zatvorenijom varijantom i priliku traži iz polukontre i kontre, a Jarun je u tom dijelu najopasniji. Zato bi bilo idealno da što prije postignemo gol, ali opet utakmica traje 90 minuta i ponekad treba biti strpljiv. Moji igrači jedva čekaju utakmicu u subotu i vjerujem da ćemo od prve minute biti na nivou, da ćemo stvarati prilike za pogodak i da ćemo ih iskoristiti jer znamo da nas jedino pobjeda drži u konkurenciji za prvo mjesto- naglasio je Kovačević.

Četiri kola prije kraja Varaždin ima dva boda prednosti u odnosu na Rudeš, a trener Kovačević uopće ne želi razmišljati o utakmicama koje slijede nakon Jaruna, kao ni o mogućim scenarijima u završnici prvenstva.

- Ne želim razmišljati o ničem drugom samo o Jarunu. To nam je bitna utakmica u kojoj želimo odigrati dobro i pobijediti, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje - zaključio je Kovačević.