Kovačević uoči Intera: Malo su kvalitetniji od Cibalije, moramo što prije postići gol, onda će nam biti lakše

| 24.2.2022. u 11:18h | Objavljeno u Sport

U sklopu 18. kola Druge HNL momčad Varaždina će u subotu na svom stadionu ugostiti Inter iz Zaprešića. Varaždin ima stopostotni učinak u proljetnom dijelu sezone, dok je Inter osvojio tri boda, pobjedom nad Opatijom 1:0.

- Naša su razmišljanja da odigramo što bolje i da naravno poštivajući Inter i njegovu momčad ostvarimo pobjedu. U prva dva kola smo željeli pobjede, što smo i ostvarili, možda i na malo teži način nego što smo očekivali, ali pobjeda je pobjeda. Veseli nas treća utakmica kod kuće u nizu, ovaj smo tjedan dobro radili, pokušavali smo ispraviti greške koje smo uočili u nadmetanju s Cibalijom i vjerujem da će u subotu biti još bolje te da ćemo se na kraju opet veseliti -rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Koliko je liga izjednačena pokazalo je i prošlo kolo, u kojem je Cibalija, inače 13. na tablici, dobro parirala lideru prvenstva, a ne bi bilo nezasluženo da su gosti osvojili bod(ove).

- Stalno ponavljam kao papagaj da su sve ekipe podjednako kvalitetne, izjednačene, konačno mi smo prije desetak kola bili u donjem dijelu tablice.  Nikoga ne treba podcjenjivati. Možda je druge iznenadila kvaliteta Cibalije. I protiv Intera nas čeka teška utakmica. Momčad iz Zaprešića je još malo kvalitetnija od Cibalije, imaju jako dobru tranziciju, čak su i opasniji i morat ćemo biti oprezni. Moramo što prije postići gol, a onda će nam biti lakše - naglasio je Kovačević.

Svojim igračima će prenijeti sve što je zapazio u igri subotnjeg suparnika.

- Kolega Petković od kada je došao dosta dobro je posložio igru, koja je dosta prepoznatljiva. Imaju solidnu, čvrstu obranu, Mazalovića koji im je bio oslonac u Prvoj ligi, donosi ima sigurnost u sredini, a imaju rastrčane igrače prema naprijed, s time da su bočni igrači Pejić i Rešetar najopasniji  i na njih ćemo morati obratiti pozornost - napomenuo je Kovačević.

U konkurenciju za momčad vraća se Karabatić, kojeg nije bilo protiv Cibalije zbog tri žuta kartona, a u kadru će biti i Mekić.

- Pravo nastupa zbog tri žuta kartona neće imati Bagadur, Urata i Stjepan Igrec neće biti u kadru zbog ozljeda, dok su svi ostali spremni. Složit ćemo najbolju ekipu koja će svih 90 minuta dati sve od sebe. Srećom da imamo mogućnost pet izmjena, a na svakom susretu pokazuje se imamo širok i kvalitetan kadar - rekao je Kovačević.

Trener varaždinske momčadi i ovaj put poziva navijače da u subotu dođu i podrže njegov sastav.

- Navijači ima što vidjeti na našim utakmicama. Na posljednjem susretu malo smo ih iznervirali, do kraja bilo neizvjesno, ali to je nogomet. Naše navijače sam uvijek cijenio i poštivao, znam da znaju što je dobar nogomet, samo želim da nas i dalje podrže, a mi ćemo davati sve od sebe. Hvala publici za dosadašnju podršku, nadam se da će opet doći u velikom broju - zaključio je trener Varaždina Mario Kovačević.