Kovačević uoči Hajduka: Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu, želimo li nešto napraviti Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Hajduka: Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu, želimo li nešto napraviti

| 11.11.2023. u 19:00h | Objavljeno u Sport

U sklopu 15. kola SuperSport HNL momčad Varaždina sutra očekuje gostovanje na splitskom Poljudu i nadmetanje s Hajdukom.

Za varaždinsku momčad susret u Splitu dolazi nakon domaćeg boda u nadmetanju s Dinamom.

- Sada smo u toj fazi prvenstva da igramo protiv najboljih hrvatskih klubova. Hajduk je slavio u Osijeku, prvi su na tablici i sigurno je euforija u Splitu i cijeloj Dalmaciji. Nema sumnje da će biti puni stadion. Idemo igrati svoju igru i nama će biti gušt igrati u takvom ambijentu. Siguran sam da moji igrači jedva čekaju da igraju pred punim tribinama - rekao je uvodno na redovnom druženju s novinarima u klubu trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Niti za nedjeljno nadmetanje neće moći računati na kompletan kadar.

- Siguran sam da ćemo složiti dobru ekipu koja će moći parirati Hajduku. Na žalost Brodić i Vukušić još neće biti u kadru, a izostat će i Nekić i Kolarić. Marina je prije utakmice s Dinamom bio bolestan pa nije konkurirao za taj susret. Imamo još nekih sitnih problema kod Pellumbija i Vukčevića, ali vjerujem da će biti u kadru. Ostali su zdravi i dobro treniramo - rekao je Kovačević.

Da bi se došlo do pozitivnog rezultata trebat će se postići gol na Poljudu, svjestan je trener Varaždina.

- Svjesni smo da ćemo morati odigrati najbolju utakmicu u ovom prvenstvu ako želimo u Splitu nešto napraviti. Posebno moramo biti svjesni da na početku moramo biti čvrsti i odgovorni. Uz Rijeku imamo najmanje poraza i pokazali smo da možemo odigrati čvrsto, a opet dao sam svojim igračima nakon utakmice s Dinamom. Trebamo biti još hrabriji prema naprijed, posebno sada kada smo vodili protiv Dinama 1:0, ja uvijek želim da pokušamo dati drugi gol i da se ne branimo samo. Tako će biti i na Poljudu. Čvrsto i odgovorno, a prema naprijed i u sredini terena imamo kvalitetne igrače i da pokušamo doći do pogotka jer ako želimo dobar rezultat moramo biti svjesni da moramo postići gol na Poljudu - naglasio je Kovačević.

Konferenciji za novinare nazočio je i napadač Varaždina Michele Šego, bivši igrač Hajduka, koji je ovaj tjedan produljio vjernost klubu do 2026. godine.

- Znamo da nas čeka teška utakmica, a koliko imam informacija bit će puni stadion, ali nama to nije nikakav pritisak. Idemo uživati i izvući pozitivan rezultat - naglasio je Šego.

Protiv Dinama u prošlom kolu odigrao je jako dobru utakmicu.

- Malo ljudi zna da sam vukao ozljede godinu-dvije, sada je to polako iza mene. Sada trebam samo tako nastaviti, da budem zdrav i ne sumnjam u sebe - rekao je Šego.

Sigurno je da će na momčadi Hajduka biti veći pritisak u nedjeljnom susretu.

- Bore se za prvo mjesto, znaju da smo žilava ekipa i da im neće biti lako protiv nas i mišljenja sam da je veći pritisak na njima nego na nama - zaključio je Šego.

Utakmica na Poljudu igrat će se sutra od 16 sati i 30 minuta.