Kovačević uoči Gorice: Odradili smo dobru polusezonu i želja nam je okončati je s pozitivnim rezultatom

| 11.11.2022. u 11:22h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon utakmice u Kupu, momčad Varaždina u nedjelju u 12 sati i 55 minuta očekuje susret 17., posljednjeg kola u ovoj godini u SuperSport HNL u Velikoj Gorici, s trenutno posljednjeplasiranom Goricom.

- Sutra će biti pet mjeseci od kako smo počeli pripreme za prvu ligu. Završetak je prvog dijela sezone, koji nije lagan jer ovaj tjedan imamo dva susreta, a nakon Kupa imamo dosta problema s kartonima, ozljedama i umorom igrača, što je normalno, ali skupit ćemo se za ovaj susret. Znamo što nas očekuje u nedjelju u Velikoj Gorici, suparnik koji je u Šibeniku odigrao Kup susret reda radi, svjesni su da u prvenstvu moraju početi pobjeđivati ako žele ostati u ligi, a sigurno je da žele. Nema sumnje da očekuju da će u posljednjem kolu ove godine ostvariti pobjedu protiv nas, na bilo koji način, zato se moramo dobro pripremiti. Iako smo doživjeli poraze u posljednje dvije utakmice smatram da smo odradili dobru polusezonu i želja nam je okončati je s pozitivnim rezultatom. Gorica je posljednja na tablici, što nitko nije očekivao, ali to su njihovi problemi. Znamo da imaju kvalitetne igrače, ali sve ćemo učiniti da ovaj dio prvenstva završimo onako kako smo igrali veći dio prvenstva, znači dobro i s pozitivnim rezultatom - naglasio je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Zbog crvenih kartona iz Kup ogleda s Osijekom u momčadi neće niti Zelenike i Pellumbija,ali se vraća Ba, koji je zbog crvenog kartona iz susreta s Rijekom kažnjen s jednom utakmicom neigranja, a što je odradio u srijedu.

- Pilj i Stolnik imaju problema s ozljedama i sigurno neće konkurirati za ovaj susret, a vidjet ćemo za druge. Imamo još neke igrače, poput Jelenića, Joze Stanića i Brodića, koji su upitni,ali vjerujem da će stisnuti zube i odigrati utakmicu. Imam široki kadar i igrači koji će dobiti priliku sigurno će je htjeti iskoristiti, a igrač će najspremniji u tom trenutku i najhrabriji, a što trebamo u Velikoj Gorici, da bi došli do pozitivnog rezultat - naglasio je Kovačević.

U prvom međusobnom susretu ove sezone Varaždin je pobijedio Goricu, međutim, suparnik je u međuvremenu promijenio trenera.

- Njima je to već treća promjena, a novi trener ne može puno napraviti u sedam dana. Kod kuće igraju va bank, sigurno će krenuti prema našem golu i koliko god nam se teško pripremiti za tu utakmicu zbog njihovog sustava jer teško je pogoditi kako će njihov trener igrati, mislim da znam kako će oni igrati, a mi smo bitni. Vjerujem da su nam posljednje utakmice pomogle da budemo pametniji u nedjelju i da nametnemo svoj način igre, a onda se ne bojim da ćemo doći do golova i do pozitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

U konkurenciji za sastav bit će napadač Michele Šego, kojeg dulje nije bilo u ekipi, zbog ozljede. Inače, Šego i Jelenić dobili su poziv za U-21 reprezentaciju Hrvatske, koja će od ponedjeljka odrađivati osmodnevne pripreme.

- Drago mi je da sam se vratio nakon ozljede, a ova polusezona za mene nije bila dobra jer nisam igrao na početku i u sredini, no stigao je poziv za U-21 reprezentaciju. Dvije posljednje utakmice koje smo izgubili bile su specifične i nećemo se vraćati na te susrete. Čeka nas Gorica, koja je promijenila trenera, očekuje ih dokazivanje novom treneru i bit će teško. Znamo o kakvoj je ekipi riječ, ali mi smo najbitniji, pripremit ćemo se i idemo po pobjedu - poručio je Šego.