Kovačević uoči Dinama: Čeka nas teška utakmica protiv talentiranog suparnika, ali imamo što pokazati Foto: Krešimir Đurić

Kovačević uoči Dinama: Čeka nas teška utakmica protiv talentiranog suparnika, ali imamo što pokazati

| 18.3.2022. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Ovog će se vikenda u Drugoj HNL igrati utakmice 21. kola. Vodeća momčad prvenstva, sastav Varaždina, koji ima dva boda više u odnosu na drugoplasirani Rudeš, u nedjelju će, u 13 sati, gostovati na stadionu u Maksimiru, gdje će igrati protiv druge ekipe Dinama.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Hvala Bogu susret s BSK-om je dobro završio po nas. Ovaj tjedan smo dobro radili, a i dosta je dobra situacija u svlačionici. Nek igrači koji su bili ozlijeđeni polako se vraćaju, tako da su ovaj tjedan počeli trenirati Igrec i Vugrinec, dok je Jagić i dalje izvan konkurencije. Imamo dovoljnu širinu igračkog kadra, a jedini je problem neigranje našeg kapetana Postonjskog zbog tri žuta kartona,a vidjeli smo na utakmici protiv BSK-a koliko on nama znači. Veseli me da je ova ekipa pokazala da može pobijediti bez obzira na izostanke u momčadi, vjerujem da ćemo biti pravi protiv Dinama - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Varaždinu su ako želi sačuvati prvu poziciju potrebni bodovi u nedjeljnom nadmetanju, dok drugi sastav Dinama nema rezultatskog imperativa u tom susretu.

- Igrat ćemo protiv talentirane ekipe, to su igrači koji od limača predodređeni da će u budućnosti igrati za prvu momčad Dinama i u Europi, sve su to mladi reprezentativci i znamo koliko su dobri i kvalitetni. Znamo kako trebamo igrati protiv njih, mi smo opet bitni, moramo prije svega odigrati čvrsto, a položaj na tablici potvrđuje da imamo kvalitetu i da možemo igrati protiv svakoga, pa tako i protiv Dinama. Ne smijemo toj ekipi dozvoliti da se razigraju, a po rezultatima se vidi da oni kod kuće svakog pobjeđuju. Njihov plus je dolazak Krznara za trenera ove polusezone, koji je s prvom momčadi Dinama prošao puno toga i stvarno nas čeka teška utakmica protiv talentiranog suparnika, ali imamo što pokazati. Vjerujem u svoju ekipu i da ćemo biti pravi te da se možemo vratiti s pozitivnim rezultatom - naglasio je Kovačević.

Dojam je da Varaždin igra lakše u gostima nego na svom stadionu, gdje se većina momčadi zatvori i svoju priliku vreba iz polukontre i kontre.

- Svaka momčad pokušava doći do željenog rezultata na način na koji misli da je za njih najbolji. Vidim i ja grč kod igrača, vidjelo se to u zadnjim utakmicama na našem stadionu, ali moraju se osloboditi. Imamo kvalitetu da to prebrodimo i da počnemo igramo još bolje, iako ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, daju sve od sebe. Ekipa smo koja želi igrati nogomet i možda nam je nekada lakše u gostima, ali svaka je utakmica priča za sebe. Rekli ste da je Dinamo rasterećen, bez rezultatskog imperativa jer sljedeće godine neće moći igrati Drugu ligu, međutim, njihovi su igrači od malih nogu odgajani da žele imati inicijativu i pobjeđivati, a isto tražim i ja od svojih igrača. Očekujem dobru, zanimljivu utakmicu, da ćemo biti pravi i da će pojedinci presuditi u našu korist - rekao je Kovačević.

Trener Varaždina ima još nekoliko nedoumica oko početnog sastava koji će u nedjelju istrčati na travnjak stadiona u Maksimiru.

- Imamo pozitivnu konkurenciju, čeka nas još dva treninga i zaista se bavim mišlju oko početnih 11. Od nekih igrača koji su standardni očekujem da budu još bolji, a oni znaju što se od njih traži. Imam slatke brige a do nedjelje ćemo odlučiti tko će početi susret, no sigurno je da će krenuti najbolji i najspremniji - zaključio je trener Varaždina Mario Kovačević.

-