Kovačević uoči derbija: Rudeš je dobra momčad, zbog toga i jesu odmah iza nas na tablici, a želim da tu i ostanu

| 28.4.2022. u 11:15h | Objavljeno u Sport

- Pripremamo se za subotnju utakmicu kao i za svaku drugu, a svaki susret kojeg smo do sada igrali htjeli smo pobijediti, hvala Bogu bili smo dosta uspješni i zato jesmo prvi na tablici, a tu poziciji želimo i zadržati. Veseli me da smo u uzlaznoj putanji naše forme, kako smo i planirali za posljednji dio prvenstva. Malo nas remete ozljede i crveni karton Matije Kolarića, tako da ga neće biti u subotu u sastavu, kao ni Herrere zbog ozljede, a iz istog razloga upitan je i Domjanić. Svi ostali su spremni i jedva čekaju susret. Stalno ponavljam Rudeš je dobra momčad, zbog toga i jesu odmah iza nas na tablici, a i želim da tu i ostanu - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević uoči subotnjeg derbija 26. kola Druge HNL u kojem će vodeći Varaždin biti gost drugoplasiranog Rudeša.

Utakmica će se igrati na igralištu ŠC Rudeš od 15 sati, uz izravni prijenos na HNTV-u.

- Neće nam biti lagano, imam osjećaj da na sve načine žele raditi pritisak na nas i da na pobjede na svom terenu. Moramo se dobro pripremiti, a sa svoje strane kao trener učinit ću sve da što bolje pripremim igrače, da ne nasjedaju na provokacije već da razmišljaju samo o igri, o načinu na koji ćemo igrati, da igramo hrabro i odlučno i u tom slučaju se ne bojim za konačni rezultat - rekao je Kovačević.

Varaždin subotnje nadmetanje dočekuje nakon uvjerljive pobjede nad drugom momčadi Osijeka, pri čemu je prvo poluvrijeme bilo jedno od najboljih varaždinske momčadi ove polusezone, dok je Rudeš iznenađujuće izgubio u Rijeci od posljednjeplasirane Opatije.

- Rudešu je ovaj susret posljednja prilika, oni su se nadali da će nas preskočiti na tablici do ove utakmice, ali mi se nismo dali. Na početku prvenstva smo se mučili, ali nije lako zadržati formu cijelo prvenstvo. Već na startu drugog dijela prvenstva imali smo derbi s Orijentom 1919 i trebalo je pobijediti u tom susretu, a nakon toga držati formu. U zadnjem dijelu sezone počeli smo bolji igrati, počevši od Zmijavaca, pa susret s Opatijom i sada s Osijekom. U dvije utakmice dali smo osam golova, a u deset kola na proljeće primili smo samo četiri gola, što me veseli i nadam se da ćemo i dalje ostati tako čvrsti te da ćemo zadržati efikasnost. Protiv Rudeša se ne smijemo samo braniti, već čekati svaku priliku, napasti Rudeš kada ćemo moći i postići što je moguće više golova - rekao je Kovačević.

-