Kovačević uoči Croatije: Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i nastaviti pobjedonosni niz Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Croatije: Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i nastaviti pobjedonosni niz

| 30.9.2021. u 12:01h | Objavljeno u Sport

U sklopu 8. kola Druge hrvatske nogometne lige momčad Varaždina u subotu u 18 sati na Gradskom stadionu očekuje nadmetanje s Croatijom iz Zmijavaca. Susret će početi u 18 sati.

- Vesele nas dvije pobjede zaredom, u Kupu i u prvenstvu, koje je nama najvažnije. Atmosfera je u svlačionici puno bolja nego je bila prije. Cijeli se tjedan pripremamo za subotnji susret, očekujem da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo nastaviti pobjedonosni niz - naglasio je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Do kraja polusezone zbog ozljeda, neće moći računati na Elezija i Kovačića, a četiri tjedna izvan trenažnog procesa, također zbog ozljede, bit će Domjanić. Utakmicu neigranja zbog kartona odradili su Stolnik i Pellumbi, tako da se pojača konkurencija za momčad.

- Odmah nakon utakmice sa Solinom počela je operacija Zmijavci. Gledao sam i prije današnje press konferencije jednu njihovu utakmicu i mogu reći da su ozbiljna momčad, koja ima mladog trenera, igraju moderan nogomet i neće biti lagano protiv njih. Nije to ekipa koja nabija loptu već žele igrati, čak radi visoki pritisak i u gostima i morat ćemo biti itekako pametni i čvrsti te se dobro pripremiti na njihovu igru, ali najbitniji smo mi. Moramo imati svoj način igre, prepoznavati situacije na terenu, stalno raditi pritisak, što tražim od svojih igrača, ali nemoguće je da pobjeđujemo samo na agresiju. Moramo imati kvalitetu, prepoznavati situacije kada dođemo na njihovu polovicu, da igramo, a kod kuće da radimo konstantan pritisak na njihov gol. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo postići gol na vrijeme i da će nam onda biti puno lakše da dođemo do pobjede - rekao je Kovačević.

Na današnjem susretu s novinarima u klubu bio je i napadač Varaždina Michele Šego, najbolji igrač na prvenstvenom susretu u Solinu, gdje je Varaždin pobijedio 2:0, a Šego bio strijelac prvog i asistent kod drugog gola, čime si je priskrbio epitet igrača utakmice.

- Dobro smo krenuli u utakmicu, hvala Bogu postigao sam lijepi gol, a nakon toga asistirao sam i za drugi gol. Mogli smo postići još golova, ali zaustavili su nas vratnica i greda. Posljednjih 10 minuta Solin nas je malo pritisnuo, ali sva sreća nismo primili gol i s čistom mrežom smo se vratili u Varaždin - rekao je Šego.

- Novi trener je donio nove ideje na koje se još prilagođavamo. Mislim da će s vremenom naša igra sigurno biti još bolja jer se i polako dižemo. Veseli nas što imamo još dosta utakmica do kraja polusezone da se pokažemo, da ovo mjesto na tablici nije realno stanje već možemo i hoćemo puno bolje - naglasio je Šego.

Jedan je od trojice igrača Hajduka koji su do kraja sezone na posudbi u Varaždinu.

- Super mi je u Varaždinu, ovdje sam se najbrže prilagodio na novu sredinu. Kada sam vidio slavlje drugih igrača kada sam postigao gol, a nakon toga i asistirao to mi je dalo dodatnu motivaciju i zaista sam sretan zbog toga - naglasio je Šego, koji je prve nogometne korake načinio sa šest godina.