Kovačević uoči BSK-a: Trebamo biti puno odlučniji nego na posljednje dvije utakmice koje smo igrali kod kuće

| 10.3.2022. u 15:17h | Objavljeno u Sport

Utakmice 20. kola na rasporedu su predstojećeg vikenda u Drugoj HNL. Momčad Varaždina će u subotu na Gradskom stadionu u 13 sati ugostiti BSK-a iz Bijelog Brda.

Taj susret za varaždinsku momčad dolazi nakon pobjede u prošlom kolu nad Kustošijom u Zagrebu od 2:0, dok je BSK-a na svom terenu svladao Opatiju 4:1.

- Veseli me da smo se nakon kiksa protiv Intera na domaćem terenu vratili pobjedom. Ovaj smo tjedan normalno radili, znamo što nas u subotu očekuje, ozbiljan suparnik. Drago mi je da najavljuju da dolaze s namjerom da u Varaždinu osvoje bodove, to je sportski, ali mislim da je to samo još veća motivacija za moje igrače, jer znaju da su u prvom dijelu sezone kod njih izgubili 1:0. Jedva čekamo da počne subotnja utakmica - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

BSK je trenutačno na 9. mjestu tablice s 9 bodova manje od lidera Varaždina, a ne tako davno momčad iz Bijelog Brda bila je vodeća na tablici.

- Stalno govorim da je Druga liga izjednačena. Prije 8-9 kola BSK je bio a poziciji na kojom smo mi trenutačno. Ušli su, na njihovu žalost, u jednu lošu seriju u kojoj 7 utakmica nisu osvojili bodove, no iz posljednja tri susreta vidljivo je da su izašli iz te krize rezultata. Trener Babić koji je došao na zimu očigledno je dobro posložio momčad, tako da su i oni u pozitivnom nizu, jer imaju dvije pobjede i neriješeni ishod u posljednja tri nadmetanja. Dobra su, čvrsta momčad, koja će pokušati iz polukontre i kontre, ali mi igramo na našem terenu i ako želimo zadržati vodeću poziciju znamo kako trebamo odigrati. Trebamo biti puno odlučniji nego na posljednje dvije utakmice koje smo igrali na našem terenu, posebno u napadačkoj trećini. Vjerujem da ćemo takvi biti od prve minute - naglasio je trener Varaždina Mario Kovačević.

Varaždin bi u subotu trebao biti kompletniji nego na susretu s Kustošijom.

- Postonjski je jučer počeo trenirati i bit će u kadru za sastav, Brodić se vraća nakon jedne utakmice neigranja zbog tri žuta kartona, a i Urata će biti u konkurenciji za momčad. Imamo nekih sitnih ozljeda kod Herrere i Šege, ali vjerujem da će obojica biti na raspolaganju za subotnji ogled. Imamo dosta igrača, konkurencija je jako pozitivna i mene već boli glava koga staviti u ekipu, no najspremniji u ovom trenutku počet će utakmicu - rekao je Kovačević.

U utorak je momčad Varaždina, sastavljena od mladih igrača, gostovala u Pitomači i pobijedila istoimenog domaćina 4:2. Dva je gola postigao Domjanić, a po jednog su pridodali Havojić i Bloudek.