Kovačević: Pokušat ćemo uzvratiti Slaven Belupu za poraz na startu prvenstva

| 14.9.2022. u 10:20h | Objavljeno u Sport

U sklopu 10. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će u petak u 19 sati gostovati na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici gdje će igrati protiv Slaven Belupa.

- U dobrom smo nizu, koji želimo nastaviti. Ovaj tjedan je kratak jer igrali smo u nedjelju navečer, a nova nas utakmica očekuje već prekosutra. Naše misli usmjerene su na utakmicu u Koprivnici, s namjerom da budemo dobri u tom nadmetanju. Znamo da smo u prvom kolu na našem terenu zasluženo izgubili od Slaven Belupa, koji je bio bolji, dok mi nismo bili pravi. Želimo se puno bolje pripremiti da im pokušamo uzvratiti za taj poraz na startu prvenstva - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Situacija u svlačionici je dobra, zbog crvenog kartona izvan konkurencije za sastav i dalje je Šego, a zbog ozljeda Postonjski,Ba i Vuk.

- Šego odrađuje još jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona na susretu s Goricom, a nakon nadmetanje s Lokomotivom na ozljedu se požalio samo Fran Brodić, ali vjerujem da će i on biti spreman. U konkurenciju za susret u petak ulazi i Posavec. Svi igrači dobro rade, a ako ćemo odigrati dobro doći će i bodovi - rekao je Kovačević.

Igrač sredine terena varaždinske momčadi Mato Stanić (24), inače igrač Rijeke na posudbi u Varaždinu, vjeruje u dobar rezultat na susretu u Koprivnici.

- Odlično sam se snašao u Varaždinu, rezultat koji smo do sada ostvarili je više nego dobar, no mi u svlačionici nismo se iznenadili s učinjenim. Nastavljamo dalje, ništa nije do sada urađeno tek je četvrtina prvenstva iza nas. Na svakom susretu trudimo se igrati do posljednje sekunde, znajući da će nam se to vratiti. Slaven Belupo je izgubio posljednje dvije utakmice, ne znamo koje je njihovo pravo lice. Pokušat ćemo ispraviti to što nam se dogodilo u prvoj utakmici. Atmosfera u svlačionici je odlična, sve prati rezultat - rekao je Stanić.

Varaždin je trenutno drugoplasirani sastav prvenstva, a s obzirom na položaj na tablici te dosadašnje igre i rezultate sigurno će svi suparnici puno ozbiljnije shvaćati Kovačevićevu momčad.

- Dobro je da je tako. Iza nas je tek prva četvrtina prvenstva, a mi želimo nastaviti kao do sada. Uopće ne gledam tablicu i igračima govorim da budu normalni, da rade dalje i da budu svjesni da možemo igrati protiv svake momčadi, što je najbitnije. Prije svega gledam bodove, a manje položaj na tablici. Danas Hajduk očekuje prva od dvije odgođene utakmice i može nas preskočiti, a naša je želja da svaka iduća utakmica bude dobra, da svaki igrač daje svoj maksimum i onda možemo očekivati nastavak osvajanja bodova - istaknuo je Kovačević.